DoCoS pakt periodetitel en blijft koploper

DoCoS heeft met de nipte 0-1 winst bij Hazerswoudse Boys niet alleen de periodetitel binnengehaald, maar blijft ook koploper in de 3e klasse A.

HAZERSWOUDE, 20 februari 2016 – DoCoS heeft in een matig optreden onder lastige omstandigheden een nipte 0-1 overwinning behaald bij Hazerswoudse Boys. DoCoS trekt daarmee definitief het kampioenschap in de tweede periode over de streep. DoCoS mag daardoor sowieso meedoen aan de nacompetitie om promotie. Bovendien blijft DoCoS door de winst bij Hazerswoudse Boys enig koploper in de 3e klasse A.

DoCoS begon het competitieduel bij Hazerswoudse Boys onder verre van ideale voetbalomstandigheden. Het begon bij het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter te regenen, en dat zou het blijven doen, er stond een stevige wind dwars over het veld wat goed voetbal lastig maakte en het was er ook nog eens koud.

DoCoS nam direct het initiatief, kreeg binnen een paar minuten enkele hoekschoppen maar veel meer werd het eigenlijk niet in die eerste fase. DoCoS voetbalde in een te laag tempo, moest oppassen voor de tegenstoten van Hazerswoudse Boys dat gesterkt door de goede resultaten tegen CVC Reeuwijk (winst) en BSC ’68 (gelijkspel), loerde op een verrassing tegen de koploper. De thuisclub gokte vooral op onachtzaamheid en slordigheid aan de kant van DoCoS.

De beste kansen in de eerste helft waren voor DoCoS na bijna een half uur spelen. Na een hoekschop viel de bal voor de voeten van Arthur Schiebroek, die goed inschoot maar een muur van zwart-witte verdedigers stond geen bres toe. En direct daarna vond Joshua Overvliet wel een gaatje waardoor hij vanaf twintig meter de bal in het doel leek te schieten maar een knappe reactie van de doelman van de thuisclub voorkwam een Leidse voorsprong.

Duwen en trekken

In de tweede helft speelde DoCoS in een hoger tempo en kreeg de ploeg ook meer ruimte omdat Hazerswoudse Boys voelde dat er kansen waren tegen de koploper. De gastheren gingen waar mogelijk op zoek naar een doelpunt en kregen ook een aantal mogelijkheden geboden. De spits van de thuisclub had zelfs de openingstreffer op zijn schoen, nadat hij ontsnapt was aan buitenspel maar hij schoot de bal in het zijnet. Dat was even opgelucht adem halen voor de natgeregende Leidse aanhang.

DoCoS antwoordde met een doelpunt, dat helaas werd afgekeurd: de bal kwam na een prima voorzet van de opgerukte linkerverdediger Rowin Peet bij de tweede paal waar Chris van Empel de bal al glijdend het doel in gleed. Niet met de borst, maar met de hand, oordeelde de goed leidende scheidsrechter. Door het afgekeurde doelpunt wist DoCoS in ieder geval dat er gescoord kon worden. Nog geen minuut later waren Van Empel en Ravensbergen dicht bij een geldig doelpunt, maar beiden hadden het vizier al weg draaiend van hun tegenstander niet goed afgesteld. Een indraaiende bal uit een hoekschop van Zweistra was Hazerswoude bijna te machtig maar de doelman van de gastheren redde op het nippertje. Dezelfde Zweistra probeerde het daarna met een afstandsschot maar de bal werd een keurige prooi van de doelman.

Drie keer is scheepsrecht

Drie keer is scheepsrecht en dat gold ook vandaag. Nadat Chris van Empel halverwege de helft van de gastheren was neergehaald, kreeg DoCoS een vrije trap. Zweistra belastte zich daarmee en plaatste de bal uitstekend voor het doel van Hazerswoudse Boys waar het duo Van Empel en Maaskant in de lucht te sterk was en Van Empel het beslissende knikje gaf: 0-1.

De wedstrijd was daarmee nog niet gewonnen, want op het door de regen gladde veld en doordat de bal door de wind soms vreemde capriolen maakte, bleef het opletten geblazen voor DoCoS. Echte kansen wist Hazerswoudse Boys niet te creëren, maar omdat de DoCoS-spitsen Klein en Slingerland in de omschakeling in vrije positie telkens de doelman van de thuisclub op hun pad troffen, bleef het tot laatste fluitsignaal spannend.

Kampioen 2e periode

(lees verder onder de foto)

Een blije DoCoS-aanvoerder Danny Maaskant wandelt het veld af in Hazerswoude: de periodetitel is behaald. Links Nils Slingerland en Melvin van Gent.

DoCoS is door de winst bij Hazerswoudse Boys definitief winnaar van de tweede periode: 9 wedstrijden leverden 23 punten op. DoCoS speelt daardoor in ieder geval in de nacompetitie om promotie en start dan tegen de eerste periodewinnaar uit de Haagse derde klasse. Dat is Te Werve, maar die club is ook koploper en stevent op het kampioenschap en daarmee directe promotie af.

DoCoS is evenals Te Werve in de race om het kampioenschap en daarmee om directe promotie. DoCoS zag de beide naaste belagers ook winnen en behoudt dus de krappe marge van 1 punt op Kagia (3-5 zege bij Floreant) en 2 punten op Koudekerk (4-2 winst tegen Oegstgeest). Beide concurrenten treffen elkaar in de volgende competitieronde, op 5 maart, in Lisserbroek. DoCoS verdedigt dan zijn koppositie voor eigen publiek tegen Floreant uit Boskoop.

Lees verder onder de foto:

De klus bij Hazerswoudse Boys is geklaard. Matchwinnaar Chris van Empel ontvangt de felicitaties van de tegenstander.

Karakteristieken Hazerswoudse Boys 0-1 (0-0). 68. Chris van Empel 0-1.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuizen, Arthur Schiebroek, Danny Maaskant, Rowin Peet (73. Rico Bouwmans), Joshua Overvliet (65. Rob van Noort), Melvin Zweistra, Sven Ravensbergen, Melvin van Gent (79. Mitchel Klein), Chris van Empel en Nils Slingerland.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq