DoCoS pakt punt in bloedeloze stadsderby bij UVS

DoCoS heeft in zijn vijfde finale in de strijd om behoud van het tweedeklasserschap een punt gepakt door een bloedeloos dubbelblank gelijkspel bij stadgenoot UVS.

LEIDEN, 11 mei 2019 – DoCoS heeft in zijn vijfde finale in de strijd om klassenbehoud, in de 24e competitieronde, een 0-0 gelijkspel geboekt bij stadgenoot UVS. De bloedeloze derby verdiende geen winnaar. DoCoS blijft door de puntendeling op de twaalfde plaats en loopt een punt in op HVC ’10 dat op de veilige elfde plek staat. In de resterende twee duels moet DoCoS een achterstand van twee punten op de Hoek van Hollanders wegwerken om de nacompetitie om behoud te ontlopen.

Voor ruim 400 toeschouwers in de Kikkerpolder legden DoCoS en UVS een weinig opwindende eerste helft op de kunstgrasmat. UVS had een overwicht, kreeg enkele mogelijkheden – zelfs in vrije positie – maar miste het raffinement in de voorhoede om doelman Mitchel van Abswoude te verschalken. DoCoS op zijn beurt probeerde er uit te komen, maar doelman Jesse Haak hoefde zich geen enkele keer in te spannen om een doelpunt te voorkomen.

Na rust ging UVS wat nadrukkelijker op zoek naar de begeerde openingstreffer. Want alleen bij winst had UVS nog theoretische kans om het seizoen met een prijs af te sluiten. DoCoS kwam er in de tweede helft wat vaker wat beter uit en kreeg ook enkele mogelijkheden. Chris van Empel kopt de bal uit een voorzet van Lars de Ridder evenwel langs het doel van Haak. Een leep geschoten balletje van Luc Quellhorst werd door doelman Haak bekwaam tot hoekschop getikt. Ook reageerde Haak alert op een kopbal van invaller Sven Ravensbergen. Een keer had DoCoS pech toen Luc Quellhorst op weg leek naar een doelpunt, maar de scheidsrechter er voor koos om te fluiten voor een eerder gemaakte overtreding.

Verdedigend had DoCoS zijn zaken goed voor elkaar. De defensie met Michael van Voorthuijzen, Sean Armitage, Rowin Peet, Enno van Wieringen en doelman Mitchel van Abswoude loste elke gevaarlijke situatie rustig en koelbloedig op. Daardoor kon het UVS-middenveld dat heerste onder leiding van aanvoerder Bart van der Weijden de spitsen niet echt in stelling brengen. UVS moest het daardoor hebben van schotpogingen van afstand en een vrije kans voor Isi Adema, maar die wist zich geen raad met die mogelijkheid waarna doelman Van Abswoude de bal kon pakken.

Twee punten verschil

DoCoS komt door het gelijkspel bij UVS en de nederlaag van nummer elf HVC ’10 (3-1 bij Voorschoten ’97) op twee punten van HVC ’10. DoCoS heeft nog twee duels om deze achterstand te repareren, te beginnen met de thuiswedstrijd komende zaterdag tegen RCL.

De ploeg uit Leiderdorp speelde zich vandaag veilig door een 1-1 gelijkspel tegen SVC ’08 dat vier punten meer heeft dan DoCoS en dus ook nog in de race is om de nacompetitie om behoud te ontlopen. Nummer dertien Sportclub Monster verloor vandaag met 1-3 van Berkel en heeft nog een kleine kans om de nacompetitie te ontlopen. Er moet dan wel komende zaterdag van SVC ’08 worden gewonnen. Eén beslissing is gevallen: hekkensluiter TAVV verloor vandaag met 3-0 van koploper DSO waardoor de ploeg uit Ter Aar naar de derde klasse degradeert.

Karakteristieken

UVS-DoCoS 0-0 (0-0).

Opstelling: Michel van Abswoude, Michael van Voorthuizen, Sean Armitage, Rowin Peet, Enno van Wieringen, Mitchel Klein, Simon Jouby, Shairon Mhanni (71. Sven Ravensbergen), Luc Quellhorst (86. Danny Disseveld), Chris van Empel en Lars de Ridder (89. Sandjai Gajadien).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq