DoCoS pakt volle winst en gaat met goed gevoel 3 October vieren

DoCoS heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, thuis tegen Te Werve een belangrijke 2-1 zege behaald.

LEIDEN, 2 oktober 2021 – De stemming zat er bij DoCoS na afloop van de eerste thuiswedstrijd tegen Te Werve goed in. De krappe 2-1 zege op de Rijswijkers werd volop gevierd, en vormde een uitstekende start voor de viering van de 3 Octoberfeesten. DoCoS won dikverdiend, vooral omdat het team van trainer Dennis Olman met veel strijdlust en inzet de groenwitten van Te Werve in een vooral spannende tweede helft van zich wisten af te houden.

DoCoS begon in de wetenschap dat tegen Te Werve eigenlijk gewonnen moest worden. Beide ploegen waren vorige week in de eerste speelronde met een nederlaag begonnen en dan is het wel lekker om ter compensatie de tweede wedstrijd te winnen. De gasten uit Rijswijk waren het grootste deel van de eerste helft de dominerende ploeg, maar zonder echt gevaarlijk te worden. De groenwitten wisten elkaar vlotter en beter te vinden en DoCoS kon daar aanvallend niet veel tegenoverstellen. De beste kans was voor Te Werve uit een vrije trap op de rand van de zestien. Shwendel Cijntje schoot de bal op knappe wijze langs de muur in de hoek, maar doelman Mitchel van Abswoude redde uitstekend door de bal uit de hoek te tikken.

Twee treffers

Dat DoCoS op achterstand kwam was gezien het spelbeeld niet erg verrassend. De wijze waarop was onnodig. De bal werd uit een hoekschop voor het doel gebracht en in de andere hoek van het strafschopgebied was de Rijswijkse spits Brahim Saidi volkomen vrijgelaten. Saidi controleerde de bal op knappe wijze en schoot vervolgens met een half-volley de bal in de verste hoek: 0-1. Vrijwel in dezelfde minuut viel de tweede treffer van dit duel. Dit keer scoorde DoCoS, na een vlotte aanval over links werd de bal door Mitchel Klein teruggelegd op de rand van het strafschopgebied. De instormende Dave Ravensbergen raakte de bal voluit en via een Rijswijks’ been vloog de bal buiten bereik van doelman Jay Veerman in het doel: 1-1.

Vechtlust

De gelijkmaker inspireerde DoCoS. De roodwitten gingen met meer overtuiging en inzet de strijd aan en trokken de wedstrijd naar zich toe. Tycho Groen schoot met een mooi schot de bal laag in het doel, maar doelman Veerman voorkwam een snelle Leidse voorsprong. Na rust ging DoCoS op dezelfde strijdlustige wijze verder en beloonde zich al heel snel. Uit een vrije trap bracht Mitchel Klein de bal voor het doel, maar terwijl iedereen een hoge bal verwachtte, kwam de bal laag voor de inlopende Martijn Guijt die de bal in het doel lepelde: 2-1.

Tien man

Een tegenvaller voor het leidende DoCoS was kort daarna de directe rode kaart voor Dylan Victory na een overtreding op een vermeend doorgebroken speler. DoCoS moest ruim 35 minuten met tien man een voorsprong zien vast te houden. Wie gedacht had dat DoCoS terug moest, kwam bedrogen uit. De tien van DoCoS waren met hun strijdlust op vele plekken de bovenliggende partij en met meer raffinement in de aanval had DoCoS de wedstrijd vroegtijdig kunnen beslissen. Te Werve slaagde er niet in om grip te krijgen op wedstrijd en mocht eigenlijk maar een keer ruiken aan een mogelijke gelijkmaker. Dat was toen Geraldo Reijntjes met een lepe boogbal doelman Mitchel van Abswoude probeerde te verschalken, maar de DoCoS-goalie tikte de bal onder de lat weg.

Blessuretijd

In blessuretijd werd het nog een duel van tien tegen tien, na een terechte rode kaart voor Hakan Yildirim na een forse overtreding op Milan Filippo. Bovendien bleef het spannend, omdat de blessuretijd zo’n vijf minuten duurde en DoCoS in het thuisduel tegen Te Werve in februari 2020, voor het uitbreken van de coronapandemie, in de 95e minuut toen de gelijkmaker moest incasseren. Dit keer viel er voor Te Werve niets meer te halen, en kon een moegestreden DoCoS de eerste zege vieren en met een goed gevoel beginnen aan de 3 Octoberviering.

Gedeelde vijfde plek

DoCoS stijgt door de zege op Te Werve van de dertiende en laatste plaats naar de gedeelde vijfde plek. DoCoS heeft evenals UVS, Van Nispen, Berkel en Westlandia drie punten uit twee wedstrijden. Koploper is HVC ’10 – op basis van doelsaldo – dat evenals Vitesse Delft en DSO de volle buiten uit twee duels haalde. DoCoS ontvangt komende zaterdag RCL uit Leiderdorp dat de laatste plaats van DoCoS overnam door vandaag een tweede nederlaag te incasseren, dit keer met 2-3 tegen Vitesse Delft, de ploeg waartegen DoCoS de eerste wedstrijd met 4-1 verloor.

Reacties

Aanvoerder Jeroen Boogmans over de winst op Te Werve. (DoCoS TV)

Trainer Dennis Olman met zijn verhaal van de wedstrijd. (mmv Honsbeek Studio)

Karakteristieken

DoCoS – Te Werve 2-1 (1-1). 35. 0-1 Brahim Saidi, 36. 1-1 Dave Ravensbergen. 51. 2-1 Martijn Guijt.

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Milan Filippo, Jeroen Boogmans, Michael van Voorthuizen, Rowin Peet (82. Marvin Lo-Hing-Ning), Dave Ravensbergen, Dylan Victory, Tygo Groen, Martijn Guijt, Mark Kaptein, Mitchel Klein.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq