DoCoS pakt zege na rust bij Rohda ‘76

DoCoS heeft na rust de overwinning in het duel met Rohda ’76 naar zich toe getrokken en stijgt naar de 3e plaats op de ranglijst.

BODEGRAVEN, 31 oktober 2015 – DoCoS heeft de uitwedstrijd bij het laaggeklasseerde Rohda ’76 in Bodegraven met 0-3 gewonnen. Een matige eerste helft waarin niet werd gescoord, werd gevolgd door een behoorlijk tweede bedrijf waarin DoCoS toesloeg met een nuttige openingstreffer van Tim Gonlag en twee mooie doelpunten van de invallers Nils Slingeland en Rob van Noort.

DoCoS had na de enorme midweekse bekerzege (0-9) bij de Haagse vierdeklasser WIK verwachtingen gewekt voor de hervatting van de competitie. Uit bij de bijna-hekkensluiter Rohda ’76 in Bodegraven legde DoCoS een matige eerste helft op de mat die kleurloos met een 0-0 ruststand werd afgesloten.

Een nuttige en twee mooie goals

Een ingreep van trainer Nico van der Salm in de pauze van het duel met Rohda ’76 was van doorslaggevende betekenis om het verschil te maken met de gastheren. Wim de Bolster en Mitchel Klein werden vervangen door Nils Slingeland en Rob van Noort. De basis voor het binnenhalen van de drie punten in Bodegraven werd gelegd door verdediger Tim Gonlag. Hij reageerde kort na rust in wat men noemt een rommelachtige frommelsituatie voor het doel van Rohda het meest alert en liet de 0-1 aantekenen. Een nuttige en behulpzame openingstreffer. Rohda ’76 probeerde daarna de bakens te verzetten maar tevergeefs. De twee invallers aan DoCoS-kant beslechtten het duel met twee mooie doelpunten. Eerst haalde Nils Slingeland van buiten het strafschopgebied uit en schoot de bal vanaf links tegendraads in de bovenhoek: 0-2. Een kleine tien minuten later liet die andere invaller, Rob van Noort, zien dat ook hij het net op fraaie wijze weet te vinden. Met een subtiele assist legde spits Chris van Empel de bal klaar voor Van Noort die ook vanuit buiten het strafschopgebied met de buitenkant van de voet de bal in de bovenhoek schoot: 0-3.

Derde plaats op doelsaldo

DoCoS klimt door de winst bij Rohda ’76 in Bodegraven en de nederlaag van nummer twee CVC Reeuwijk tegen nummer een BSC ’68 (door een benutte strafschop van de Benthuizenaren) van de vierde naar de derde plaats. DoCoS heeft evenveel punten als CVC Reeuwijk maar een beter doelsaldo. De achterstand op koploper BSC ’68, dat door zege bij CVC de eerste periodetitel pakte, blijft drie punten. De achterstand op nummer twee Koudekerk, dat thuis met 3-1 van Floreant won, blijft twee punten. DoCoS speelt komende zaterdag tegen Zwammerdam dat vandaag zijn eerste zege behaalde met maar liefst 8-1 op NSV ’46.

Karakteristieken Rohda ’76 – DoCoS 0-3 (0-0). 48. Tim Gonlag 0-1, 72. Nils Slingeland 0-2, 82. Rob van Noort 0-3.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuizen, Tim Gonlag, Danny Maaskant, Joshua Overvliet (Rowin Peet), Wim de Bolster (46. Rob van Noort), Erik van der Pot, Sven Ravensbergen, Melvin van Gent, Chris van Empel en Mitchel Klein (46. Nils Slingeland).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq