DoCoS pas in slotfase onderuit tegen titelkandidaat DSO

DoCoS is pas in de slotfase van de laatste competitiewedstrijd, uit bij titelkandidaat DSO, onderuit gegaan: 4-2.

LEIDEN, 25 mei 2019 – DoCoS heeft zijn laatste competitiewedstrijd, uit bij titelkandidaat DSO, verloren. DoCoS speelde een meer dan behoorlijke partij, bood goed weerstand na een snelle achterstand, kwam na rust zelfs op voorsprong met mogelijkheden tot meer maar ging in de slotfase alsnog onderuit: 4-2.

DoCoS begon voor ruim vijfhonderd toeschouwers aan zijn laatste gewone competitiewedstrijd bij titelkandidaat DSO dat met een grote overwinning de titel wilde binnen halen. Na goed vier minuten stond DoCoS al op achterstand, maar er was geen sprake van dat DoCoS zich willoos naar de slachtbank liet leiden. De nieuw aangestelde trainer Andre Devilee stuurde een ploeg de kunstgrasmat op die liet zien te willen en te kunnen voetballen.

Verlammend

Voor DSO was het verzet van DoCoS in de jacht naar doelpunten hinderlijk. Ronduit verlammend was de mededeling na goed een kwartier dat Voorschoten ’97, de concurrent van de Zoetermeerse ploeg in de strijd om de titel al een voorsprong had van 3-0: DSO moest om kampioen te worden een zege behalen die sowieso een doelpunt hoger zou moeten zijn dan Voorschoten ’97. DoCoS kreeg voor rust al mogelijkheden op de gelijkmaker maar Sandjai Gajadien legde de bal breed in plaats van zelf uit te halen in een goede, vrije positie. DSO op zijn beurt zag een doelpunt afgekeurd worden vanwege duwen en zag ook dat doelman Joris van Harmelen uitstekend reageerde op een vlammend schot van aanvaller Hagi.

Voorsprong

Na rust (in de wetenschap dat Voorschoten ’97 tegen Te Werve al op een 5-0 voorsprong stond) ging DSO bijna tegen beter weten in op zoek naar treffers. Dat bood DoCoS niet alleen ruimte maar leidde ook tot uitstekende, goed opgezette aanvallen die tot twee keer toe werden verzilverd. Eerst schoot Sven Ravensbergen de gelijkmaker binnen na een goede voorzet van de doorgelopen Michael van Voorthuijzen. Vervolgens voorkwam de DSO-doelman een tweede treffer op een prima schot van de bal door Lars de Ridder. Maar bij weer een vlotte aanval over rechts en links werd de DSO-defensie uit elkaar gespeeld en schoot op aangeven van Mitchel Klein invaller Wesley van der Leek DoCoS naar een 1-2 voorsprong. Dat voelde voor DSO als een mokerslag en het was een doelpunt dat vooral in Voorschoten met gejuich werd begroet.

Slotfase

Het geloof in een goede afloop was bij DSO na die tweede DoCoS-treffer weg. DoCoS kreeg mogelijkheden op een derde treffer maar speelde enkele aanvallen net niet slim genoeg uit en claimde na een overtreding op Mitchel Klein tevergeefs een pingel. DSO zette natuurlijk DoCoS bij vlagen nog wel onder druk maar had een toevalstreffer nodig om terug in de wedstrijd te komen: aanvoerder Roel Stoffels nam de bal ineens en die vloog in de uiterste hoek van het doel. In de slotfase toen DoCoS ook weer kansen kreeg op een derde treffer, ging het toch nog twee keer mis toen DSO twee keer in de omschakeling toesloeg. De ene keer omdat de buitenspelval te laat dichtklapte, en de andere keer omdat linkerspits Willekens niet werd verdedigd en de ruimte kreeg om de bal uit een voorzet vanaf rechts in de bovenhoek te koppen: 4-2.

Nacompetitie behoud

DoCoS eindigt door de nederlaag in Zoetermeer als 12e en speelt evenals nummer 13 Sportclub Monster (0-1 nederlaag tegen UVS) in de nacompetitie om behoud. DoCoS begint zaterdag met een kwartfinale tegen stadgenoot Lugdunum. Degradant TAVV nam met een 2-0 nederlaag bij Soccer Boys afscheid van de tweede klasse.

Kampioen is Voorschoten ’97 dankzij een eigen 9-4 zege tegen Te Werve en de te kleine overwinning van DSO tegen DoCoS. Valken ’68 (4-3 tegen SVC ’08) pakte de derde periodetitel en gaat samen met DSO en VELO de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse in.

Karakteristieken

DSO-DoCoS 4-2 (1-0). 4. DSO 1-0, 50. Sven Ravensbergen 1-1, 60. Wesley van der Leek 1-2, 72. Roel Stoffels 2-2, 88. Robinson 3-2, 90. Richard Willekens 4-2.

Opstelling: Joris van Harmelen, Michael van Voorthuizen (69. Bilal Karasahin), Sean Armitage (44. Wesley van der Leek), Pieter Maat, Enno van Wieringen, Joshua Overvliet, Simon Jouby (27. Luc Quellhorst), Sven Ravensbergen, Mitchel Klein, Lars de Ridder, Sandjai Gajadien

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq