DoCoS scoort bij RCL maar verliest

DoCoS heeft de streekderby bij RCL verloren ondanks een wanhoopsoffensief in het laatste kwartier.

LEIDEN, 6 oktober 2018 – DoCoS heeft zijn eerste doelpunt ooit in Leiderdorp bij RCL gemaakt, maar het leverde geen punten op. Integendeel DoCoS verloor de streekderby met 2-1, ondanks een wanhoopsoffensief in het laatste kwartier waarin twee keer de lat werd geraakt en RCL als door een wonder overeind bleef bij de ene na de andere scrimmage.

DoCoS trof in Leiderdorp een gemotiveerde tegenstander die vocht voor wat het waard was. RCL wilde koste wat kost – na twee nederlagen in de eerste twee duels – punten halen. Het voetbal was verre van sprankelend noch erg goed. Beide ploegen hielden elkaar wat dat betreft aardig in balans waarbij DoCoS in het eerste bedrijf de betere mogelijkheden kreeg. RCL opende echter bijna uit het niets de score. Na een ingooi kwam de bal hoog en vlak voor het doel en daar kreeg de Leiderdorpse aanvoerder Thom Wijnalda alle ruimte van de DoCoS-defensie om de bal via een slimme stuit in te koppen: 1-0. DoCoS was even zoekende en had een dood spelmoment nodig voor de gelijkmaker. Uit een hoekschop van Ronnie de Roode kopte Rowin Peet, opspringend en bijna zwevend, de bal in de rechterbovenhoek: 1-1.

DoCoS leek in de tweede helft het heft in handen te nemen, maar zag dat de thuisclub het gevaarlijkste was. Eerst kon Joshua Overvliet onheil voorkomen, maar na een klein kwartier scoorde RCL een knappe goal: uit een voorzet vanaf de linkerkant, bijna op de achterlijn, door oud-DoCoS-speler Roy Elkerbout kwam de bal voor het doel waar de inlopende Charlie Windhorst de bal fraai in het DoCoS-doel plaatste: 2-1.

Hectische slotfase

Bijna twintig minuten had DoCoS nodig om vol voor de gelijkmaker te gaan. DoCoS liet zich in deze fase te veel afleiden door de scheidsrechter die de gele kaart met regelmaat uit zijn borstzakje toverde. Pas zo’n tien minuten voor tijd begon DoCoS met een slotoffensief, nadat Pieter Maat was ingebracht als extra spits. Simon Jouby probeerde het met een schot van afstand, Jeroen Boogmans kopte de bal net naast en daarna tot diep in blessuretijd was er een ware belegering van het Leiderdorpse doel. De ene scrimmage volgde op de andere en RCL hield met meer geluk dan wijsheid stand. Ronnie de Roode, Pieter Maat en Nick van Wingerden probeerde de Leiderdorpse veste te slechten, maar de bal uit hun schoten smoorde in de mêlee. Twee keer ging de bal op het Leiderdorpse houtwerk, waarbij Pieter Maat ogenschijnlijk de beste kans had maar helaas voor DoCoS ging de bal op de lat, in plaats van onder de lat. Een op basis van de spelverhoudingen in deze streekderby terechte gelijkmaker bleef daardoor uit.

Linkerrijtje

DoCoS sluit door de nederlaag in Leiderdorp het linkerrijtje en staat met DSO (de tegenstander van komende zaterdag) op een gedeelde zesde en zevende plaats met 4 punten uit drie duels. Koploper is SVC ’08 dat als enige uit drie duels de volle buit haalde. Hekkensluiter is Valken ’68, de enige ploeg die uit drie duels nul punten haalde en ook nog niet wist te scoren.

Karakteristieken

RCL – DoCoS 2-1. 34. Thom Wijnalda 1-0, 41. Rowin Peet 1-1, 57. Charlie Windhorst 2-1.

Opstelling: Joris van Harmelen, Michael van Voorthuizen, Jeroen Boogmans, Joshua Overvliet (74. Pieter Maat), Rowin Peet, Simon Jouby, Adam Atif, Mitchel Klein (75. Nick van Wingerden), Ronnie de Roode, Chris van Empel (78. Bilal Karasahin) en Lars de Ridder.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq