DoCoS-selectie versterkt met nieuwe en oude gezichten

De selectie van het 1e en 2e elftal van DoCoS heeft opvallende nieuwe gezichten en oude bekenden die terugkeren bij DoCoS. Een overzicht.

LEIDEN, 20 juni 2015 – De selectiegroep van DoCoS is versterkt met nieuwe gezichten en oude bekenden die terugkeren bij DoCoS.

Opvallendste nieuweling bij DoCoS is Danny Maaskant, afkomstig van de gedegradeerde eersteklasser GHC en afgelopen seizoen de beste speler van de Leidse en regionale hoofd- en eersteklassers. Behalve Maaskant komt ook een andere defensieve sterkhouder van GHC, Tim Gonlag naar DoCoS. Bovendien keren diverse oude bekenden terug naar DoCoS. Michael van Voorthuijzen komt terug van GHC waar hij evenals Maaskant en Gonlag tot de basiself behoorde. Mark Ouwerkerk en Melvin Zweistra keren van UDO terug naar DoCoS. Nils Slingerland komt opnieuw van SJZ naar DoCoS.

Ruime keus

Hoofdtrainer Nico van der Salm en Zaterdag-2-trainer Dennis Stuifzand, die door Rinus Gravekamp wordt geassisteerd, hebben een ruime keus. Want er zijn nog meer nieuwelingen die zich hebben gemeld voor de selectiegroep van DoCoS. Onder deze nieuwelingen ook bekende gezichten. Danny de la Rie keert terug naar DoCoS van Leidsche Boys, Sem Pelmelay keert terug van Voorschoten, Zakaria Graafi komt terug van Boshuizen en Wesley van der Leek komt terug van een uitstapje naar GHC. Ook Tom Henzing keert na omzwervingen bij Boshuizen en Roodenburg terug bij DoCoS.

Daarnaast is er nog een zestal nieuwe gezichten. Dion Kocken en de keepers Remco Neuteboom en Wessel Sels komen ook van GHC naar DoCoS. Uit de eigen A-jeugd van DoCoS proberen Jorrit Bouwmans en Lars van de Biezen een plekje in de selectie te veroveren terwijl keeper Joris van Marwijk na twee jaar afwezigheid het weer in het doel gaat proberen.

Vertrokken

Tegenover het aantreden van dit zeventiental nieuwe spelers staat het vertrek van een handvol spelers uit de selectie. De bekendste daarvan is Danny Sjaardema, die na twee jaar DoCoS 1, gekozen heeft om terug te keren naar vv Leiden. Ook Melvin Dieke, die afgelopen seizoen na een lange, zware blessure terugkeerde in de DoCoS-selectie, en Yannick van der Meel, die basisspeler was in het kampioensteam in de 4e klasse maar meer dan een jaar aan de kant stond door een zware blessure en afgelopen seizoen terugkeerde in het tweede, stappen over naar vierdeklasser vv Leiden.

Leidsche Boys is de nieuwe club voor Raoul Frankhuizen, die afgelopen seizoen debuteerde bij DoCoS en nog matchwinnaar was in Gouda. Bij de vierdeklasser aan de Vliet gaan Yari van Duyl en Danyon Streur, die beiden de overstap maken van de A-jeugd naar het seniorenvoetbal, hun geluk ook beproeven. Tweede doelman Alex Vergeer keert terug naar UVS en derde doelman Rick Diks heeft er voor gekozen om over te stappen naar Voorschoten ’97.

Training

De selectie van DoCoS begint op 23 juni met de eerste fase van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Deze trainingsserie duurt tot 10 juli. Op 3 augustus begint de tweede fase van de voorbereiding

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq