DoCoS sluit 2018 af tegen onbekend Berkel

DoCoS sluit de competitie in het kalenderjaar 2018 af met een thuiswedstrijd tegen het onbekende Berkel.

LEIDEN, 13 december 2018 – DoCoS sluit het kalenderjaar 2018 af met een thuiswedstrijd tegen een onbekende tegenstander: de christelijke voetbalvereniging Berkel, de leukste club uit Lansingerland.

Het zou mooi zijn wanneer DoCoS deze twaalfde competitieronde weet te besluiten met een zege tegen Berkel dat vorige week thuis verloor van UVS (0-1). Berkel trof het toen niet dat UVS-doelman Jesse Haak onpasseerbaar was. Berkel staat door die nederlaag twaalfde, vier plaatsen lager met twee punten minder op de teller dan DoCoS. Veel zegt dat in de spannende – met slechts 9 punten verschil tussen de koploper en de nummer dertien en voorlaatste – tweede klasse niet. Berkel was dit seizoen in de openingsfase van het seizoen al koploper. Berkel begon ijzersterk met zeges op HVC ’10 (3-0) en de huidige koploper Voorschoten ’97 (3-1), speelde in oktober veel gelijk, maar is het de laatste maand wat kwijt. Er werd de vier laatste wedstrijden niet gewonnen en dus zal de drang om juist goed af te sluiten bij de bezoekers ongetwijfeld groot zijn.

Rotterdam

Voor DoCoS is CVV (Christelijke Voetbalvereniging) Berkel een onbekende tegenstander. Berkel is in 1961 opgericht. Speelde aanvankelijk zijn thuiswedstrijden in Rotterdam, tot in 1962 het huidige sportpark Het Hoge Land kon worden betrokken. Op dat sportpark speelt ook TOGB zijn thuiswedstrijden. Berkel speelde eigenlijk altijd in de vierde of derde klasse, met een oprisping in het seizoen 2001-2002 toen er een jaartje zonder succes in de tweede klasse werd meegedraaid. Daarna was het pendelen tussen de derde en vierde klasse. Vanaf 2009 behoorde Berkel tot het linkerrijtje in de 3e klasse maar het duurde tot 2017 tot die goede en stabiele serie van prestaties met een titel werd bekroond.

Nacompetitie promotie

Als promovendus draaide Berkel vorig jaar een uitstekend seizoen in de tweede klasse met als resultaat een 3e plaats en een plek in de nacompetitie om promotie. Daarin schakelde Berkel onder meer Valken ’68 uit, maar promotie naar de eerste klasse was een stap te ver. De uitdaging in het tweede seizoen op rij in de tweede klasse is om die prestatie te verbeteren.

De voetbalvereniging Berkel heeft 9 zaterdagteams, 1 veteranenteam en telt 17 juniorenteams, 19 pupillenteams, 2 vrouwenteams en 7 meisjesteams.

Aftrap

De aftrap voor DoCoS-Berkel is zaterdag 15 december 2018 om 14.30 uur op het sportpark van DoCoS aan de Haagsche Schouwweg.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq