DoCoS sluit af bij CVC in Reeuwijk

DoCoS sluit een moeizaam tweede seizoen in de tweede klasse af met een uitwedstrijd bij CVC Reeuwijk dat nog voor lijfsbehoud speelt.

LEIDEN, 23 mei 2018 – DoCoS, verzekerd van een derde jaar in de tweede klasse, sluit een moeizaam seizoen af met een uitwedstrijd bij CVC Reeuwijk dat nog voor lijfsbehoud speelt. De Reeuwijkse gastheren wonnen verrassend in Nieuwkoop en hebben een goede kans om rechtstreekse degradatie te ontlopen. DoCoS krijgt de kans om het seizoen in de laatste officiele wedstrijd onder leiding van trainer Nico van der Salm goed af te sluiten.

DoCoS verloor afgelopen zaterdag van Valken ’68 maar speelde zich toch veilig doordat concurrent TAVV verloor bij HVC ’10. DoCoS wist daardoor dat het niet meer in de nacompetitie om behoud terecht kan komen. Dat leidde tot een zucht van verlichting bij staf, spelers en aanhang van DoCoS aan het slot van een moeizaam tweede seizoen in de tweede klasse. Illustratief voor hoe moeizaam dat het is gegaan, blijkt uit de resultaten in april en mei. Sinds de 3-2 zege op koploper Die Haghe, eind maart, speelde DoCoS zes wedstrijden (drie keer 0-0, twee keer 1-1 en 0-2 verlies tegen Valken ’68) waarin maar twee keer werd gescoord. Die productie staat in schril contrast met de 8-1 zege die DoCoS eerder dit seizoen voor eigen publiek realiseerde tegen CVC Reeuwijk. Grote vraag voor het laatste duel in Reeuwijk: trekt DoCoS de improductieve lijn van de afgelopen zes wedstrijden door of weet de aanval het net van de tegenstander weer te vinden?

De gastheren uit Reeuwijk grepen afgelopen zaterdag hun laatste strohalm om rechtstreekse degradatie te ontlopen door bij concurrent Nieuwkoop met 1-2 te winnen. CVC heeft twee punten voorsprong op Nieuwkoop. Wanneer CVC van DoCoS wint, spelen de Reeuwijkers sowieso nacompetitie om behoud. Bij elk ander resultaat hangt, is dat ook het geval mits Nieuwkoop er niet in slaagt om te winnen van TAVV. Alleen wanneer Nieuwkoop wint en CVC verliest van DoCoS is directe degradatie het lot voor de Reeuwijkers.

In 2014-2015 ontmoetten DoCoS en CVC Reeuwijk elkaar voor het eerst. Toen speelde DoCoS zijn laatste competitiewedstrijd ook in Reeuwijk; beide teams sloten toen af met een 3-3 gelijkspel, waarbij DoCoS pas in de slotseconden via Rob van Noort de gelijkmaker maakten.

Spannende slotdag

De 26e speeldag moet in de tweede klasse C duidelijkheid geven over wie kampioen wordt, degradeert en wie nacompetitie speelt.

De titelstrijd gaat tussen Die Haghe en Valken ’68. Wanneer Die Haghe voor eigen publiek wint van het uitgespeelde DSO zijn de Hagenaars kampioen. Bij elk ander resultaat van Die Haghe en winst van Valken ’68 tegen het uitgespeelde SVC ’08 wordt Valken ’68 kampioen.

Directe degradatie gaat tussen CVC Reeuwijk en Nieuwkoop. De Reeuwijkers hebben twee punten voorsprong en een slechter doelsaldo. Nieuwkoop kan alleen directe degradatie ontlopen wanneer zij zelf winnen in de derby bij TAVV en CVC Reeuwijk gelijk speelt of verliest van DoCoS.

Voor nacompetitie om behoud zijn nog vier kandidaten: Lugdunum, TAVV, CVC Reeuwijk en Nieuwkoop. Eén nacompetitieplek om behoud gaat naar CVC Reeuwijk of Nieuwkoop. De andere nacompetitieplek om behoud gaat naar TAVV of Lugdunum. TAVV moet winnen van Nieuwkoop en dan moet Lugdunum verliezen bij Honselersdijk. Bovendien moet dat in beide gevallen met zulke cijfers gebeuren dat TAVV een nadelig doelsaldo van -5 goed maakt. Dat betekent dus zelf met 3-0 winnen en hopen dat Lugdunum met 3-0 verliest.

De nacompetitie om promotie naar de eerste klasse gaat naar de drie periodekampioenen en/of vervangende periodewinnaars. Als winnaar van de tweede periode is Die Haghe daarvoor geplaatst. Maar wanneer Die Haghe kampioen wordt, gaat de vervangende periodetitel naar de nummer twee op de ranglijst, dat is bij het ingaan van de laatste competitieronde Valken ’68. De winnaar van de derde periode is nog onduidelijk. Honselersdijk en Voorschoten ’97 staan gedeeld eerste met een slechter doelsaldo voor Voorschoten ’97. Beide ploegen moeten dus winnen, en het liefst met ruime cijfers en hopen dat de concurrent dat niet doet, om zeker te zijn van de periodetitel en daarmee van de nacompetitie om promotie. Voorschoten ’97 speelt tegen het uitgespeelde RCL. Honselersdijk ontvangt Lugdunum, de winnaar van de eerste periode. Lugdunum doet mee aan de promotienacompetitie op voorwaarde dat de Leidenaren niet worden achterhaald door TAVV. Daarvoor is nodig een gelijkspel bij Honselersdijk of dat TAVV er niet in slaagt met ruime cijfers te winnen van Nieuwkoop. Alleen wanneer Lugdunum toch in de nacompetitie om behoud moet spelen, maakt UVS nog kans op een plek in de nacompetitie om promotie als vervangend periodekampioen. Er moet dan in ieder geval gelijk gespeeld worden tegen HVC ’10.

DoCoS trapt zaterdag om 14.30 uur af bij CVC Reeuwijk.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq