DoCoS sluit af met gelijkspel

DoCoS heeft de competitie afgesloten met een 3-3 gelijkspel bij CVC in Reeuwijk. Het team van trainer Nico van der Salm sluit het seizoen daarmee af als koploper van het rechterrijtje: 8e plaats met 35 punten uit 26 wedstrijden.

DoCoS had de handen vol aan CVC Reeuwijk en aan de krachtige, soms stormachtige wind om tot aanvaardbaar voetbal te komen. Het begin was ronduit sensationeel: na drie minuten was het 1-1 en na 23 minuten was het 3-2. De laatste minuut van eerste en tweede helft bleken van doorslaggevende betekenis. Op slag van rust miste DoCoS de gelijkmaker. In de allerlaatste minuut pakte DoCoS alsnog een gelijkspel in een tweede helft waarin DoCoS naar de aanvallende opbouw zocht en CVC Reeuwijk gedragen door de wind het doel van DoCoS vanuit alle hoeken tevergeefs onder vuur nam.

Vliegende storm

Aan de rand van de snelweg A12 was er niet alleen het geluid van de snelweg, maar ook van de stormachtige wind en de feestvierende reserves van de thuisclub die voor een bijzondere ambiance zorgden. De elftallen van DoCoS en CVC Reeuwijk deden de rest in een wedstrijd die nergens om ging. Het spel golfde – gedragen door de wind- van het ene doel naar het andere. Na twee minuten kon Danny Boers 0-1 intikken na goed voorbereidend werk van Chris van Empel en Arthur Schiebroek. Binnen een minuut was het aan de andere kant ook raak: 1-1.

Dat het vervolgens tot de 18e minuut duurde voordat er weer een treffer viel was een wonder. CVC Reeuwijk kreeg diverse goede mogelijkheden. Chris van Empel kreeg vrij voor de doelman na een interceptie van Wim de Bolster de beste kans, maar miste. In de rebound trok de thuisclub opnieuw ten aanval, brak door op rechts en reageerde alert door 2-1 binnen te schieten. Weer drie minuten later was het opnieuw raak. Uit een vrije trap op 45 meter schoot Danny Sjaardema de bal op de paal. Rob van Noort, die een minuut eerder was ingevallen, reageerde alert en schoot de terugspringende bal in het doel: 2-2.

Lang kon DoCoS niet genieten van deze gelijkmaker. Nog geen twee minuten later reageerde een van de CVC-spitsen alert na een misverstand in de DoCoS-defensie tussen Mitchel van Abswoude en Rico Bouwmans: 3-2. Een waar doelpuntenfestival leek in de maak met vijf treffers in 23 minuten.

Gelijkmaker in de laatste minuut

Op slag van rust leek DoCoS de gelijkmakende 3-3 te produceren. De bal werd uit een verre uittrap van Mitchel van Abswoude door Van Empel nog net binnen gehouden, teruggelegd op Van Noort en die bediende de ander invaller, Mitchel Klein, op maat. Binnen de 16 meter werd Klein van de sokken gelopen: penalty. Met de 45e minuut op het bord mocht Chris van Empel aanleggen voor de 3-3 maar de doelman van CVC Reeuwijk bleek een te grote sta-in-de-weg.

DoCoS moest daardoor in de tweede helft op zoek naar de 3-3. Zag en liet soms gebeuren dat CVC Reeuwijk – gedragen door de wind – vanuit alle hoeken het doel van DoCoS onder vuur nam, maar had geluk dat het vizier niet op scherp stond dan wel dat doelman Mitchel van Abswoude tijdig ingreep. Een keer leek CVC te scoren, maar vrij voor Van Abswoude werd de bal afgegeven aan een medespeler in buitenspelpositie. DoCoS deed op zijn beurt zijn best met combinaties gevaarlijk te worden, maar strandde te vaak buiten het strafschopgebied. Chris van Empel kreeg vrij voor de keeper een beste kans, maar kopte de bal in handen van de CVC-doelman.

Tien minuten voor tijd dook Erik van der Pot, na een goed opgebouwde aanval over de rechtervleugel van DoCoS, op in het strafschopgebied maar met zijn linkervoet kon hij de bal niet de juiste precisie meegeven. In de laatste minuut was het opnieuw een goede aanval over rechts die tot een prima voorzet leidde, in de punt van de aanval werd de bal gemist door CVC en DoCoS, waarna bij de linkerpaal Rob van Noort de hoek voor het uitzoeken had. Hij nam er even de tijd voor – de wedstrijdklok stond al op 90 minuten – om vervolgens de bal fraai in de linkerbovenhoek te knallen: 3-3. Dat was meteen het slotakkoord want het enige wat de scheidsrechter nog toestond was aftrappen om vervolgens af te fluiten.

DoCoS eindigt als koploper van het rechterrijtje

DoCoS is door het gelijkspel bij CVC Reeuwijk op de 8e plaats gebleven met 35 punten uit 26 wedstrijden (doelcijfers: 52-54) met 1 punt achterstand op de nummers 6 en 7 WDS en Kagia, en 3 punten op de nummer 5 Zwammerdam.

DoCoS werd in de eerste en in de tweede periode vijfde maar sloot de derde periode als twaalfde af. Het mag dan geen verrassing zijn dat er na de winterstop slechts drie zeges zijn geboekt, terwijl er voor de winterstop zeven overwinningen werden genoteerd.

Kampioen is SEV. In actie voor de nacompetitie om promotie komen UVS, Koudekerk en Floreant. Tegen dit viertal – de top-4 van de ranglijst – haalde DoCoS 1 punt (een gelijkspel in de uitwedstrijd bij toenmalig koploper Floreant).

De Leidse stadgenoten van Roodenburg en LSVV ’70 degraderen terwijl Oegstgeest en Gouda veroordeeld zijn tot het spelen van nacompetitie om degradatie te voorkomen.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Joshua Overvliet, Rico Bouwmans, Wim de Bolster (20. Mitchel Klein), Danny Sjaardema, Zoey de Jong, Niels van der Linden, Arthur Schiebroek (20. Rob van Noort), Erik van der Pot, Chris van Empel en Danny Boers.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq