DoCoS sluit af met zege in Reeuwijk

DoCoS heeft het tweede seizoen in de tweede klasse afgesloten met een 1-2 overwinning bij CVC in Reeuwijk. DoCoS eindigt na een moeizaam seizoen op de achtste plaats in de eindrangschikking.

LEIDEN, 26 mei 2018 – DoCoS heeft het tweede seizoen in de tweede klasse C afgesloten met een 1-2 zege bij CVC in Reeuwijk. DoCoS stijgt door de overwinning en de nederlagen van RCL (bij Voorschoten ’97) en DSO (bij kampioen Die Haghe) naar de achtste plaats in de eindrangschikking.

De winst in Reeuwijk was ook het sluitstuk van de vierjarige trainersperiode van trainer Nico van der Salm, onder wiens leiding DoCoS promoveerde van derde naar tweede klasse en die DoCoS als tweedeklasser overdraagt aan zijn opvolger Ron de Roode.

DoCoS, dat vorige week het behoud van het tweedeklasserschap veilig stelde, trof in Reeuwijk een ploeg die bevreesd was alsnog rechtstreeks te degraderen. CVC poogde daarom DoCoS onder druk te zetten maar toen de berichten uit Ter Aar kwamen dat hekkensluiter Nieuwkoop al fors op achterstand stond, verdween de druk van de ketel bij de gastheren. DoCoS op zijn beurt speelde voor de eer en de uitdaging om af te sluiten met een zege tegen CVC dat eerder met 8-1 was verslagen. Bovendien ging het er ook om het afscheid van trainer Nico van der Salm, die na vier seizoenen vertrekt, en aanvoerder Danny Maaskant, die na drie seizoenen overstapt naar Sporting Leiden, op te fleuren met een overwinning.

Na ruim een half uur was het juist aanvoerder Danny Maaskant die met een goede assist DoCoS de weg naar de zege wees. Spits Chris van Empel was de afmaker van dienst de bal in het Reeuwijkse doel deponeerde: 0-1. DoCoS had daarna voldoende mogelijkheden om onder de zomerse temperaturen verder uit te lopen, maar wist deze kansen niet te benutten. Pas vlak voor tijd werd het pleit beslecht.

Mitchel Klein

Een hoofdrol was daarbij weggelegd voor invaller Mitchel Klein. De vleugelspits liep op 21 oktober in de ontmoeting met Honselersdijk een breuk in zijn schedel op. In de slotfase mocht Klein, na meer dan een half jaar herstel, zijn opwachting maken in het elftal van DoCoS. Klein deed dat opvallend want hij gaf een assist op maat waarna Danny Maaskant voor de 0-2 tekende.

Dat de gastheren een minuut later nog een tegendoelpunt konden noteren, was voor het eindresultaat niet van betekenis: 1-2, en drie punten dus naar Leiden.

DoCoS achtste

DoCoS eindigt door de zege bij CVC en de nederlagen van RCL (4-2 bij Voorschoten ’97) en DSO (1-0 bij Die Haghe) als achtste op de ranglijst. Dat is een mooie klassering na het moeizame seizoen, die zeker in de tweede seizoenshelft in het teken stond van de strijd om weg te blijven van plek twaalf en daarmee van de nacompetitie om behoud.

Debutant Die Haghe werd kampioen door de zege op DSO. Debutant Nieuwkoop degradeert door de 5-0 nederlaag in de derby bij TAVV. De ploeg uit Ter Aar speelde zich daarmee op de laatste speeldag veilig omdat debutant Lugdunum met 5-0 verloor bij Honselersdijk. Lugdunum, winnaar van de eerste periode, raakt het recht om aan de nacompetitie om promotie mee te doen daardoor kwijt en moet nacompetitie om behoud gaan spelen. Evenals debutant CVC Reeuwijk mag Lugdunum door drie keer te winnen proberen in de tweede klasse te blijven.

Honselersdijk pakte door de ruime zege op Lugdunum de derde periode. Honselersdijk gaat daardoor samen met Valken ’68 (1-1 tegen SVC ’08) en UVS (5-0 tegen HVC) proberen om via de nacompetitie om promotie een plek in de eerste klasse te verwerven.

DoCoS is klaar en mag zich gaan voorbereiden op het derde seizoen in de tweede klasse. Mogelijk treft het daar een drietal oude bekenden, want Soccer Boys, Kethel Spaland en Sportclub Monster zijn na de degradatie van vorig seizoen alle drie kampioen geworden en keren dus terug in de tweede klasse.

Karakteristieken

CVC Reeuwijk-DoCoS 1-2 (0-1). 31. Chris van Empel 0-1, 86. Danny Maaskant 0-2, 87. CVC Reeuwijk 1-2.

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuizen, Danny Maaskant, Tim Gonlag, Steven Knijnenburg, Tijn van Meegen (66. Joshua Overvliet), Simon Jouby, Thomas Goebel, Lars de Ridder (79. Mitchel Klein), Chris van Empel, Kars Bisschop (63. Nils Slingerland).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq