DoCoS sluit beker af met nederlaag

DoCoS heeft de tweede fase van de voorbereiding op de competitie afgesloten met een nederlaag: thuis tegen Concordia uit Delft verloor DoCoS geflatteerd met 0-4.

LEIDEN, 19 september 2021 – DoCoS heeft de voorbereiding op de competitie afgesloten met een 0-4 nederlaag tegen Concordia uit Delft. DoCoS kan kracht en troost putten uit de tweede helft: die eindigde dubbelblank nadat DoCoS in de eerste helft geflatteerd met een 0-4 achterstand moest gaan rusten.

DoCoS heeft een voorbereiding op de nieuwe competitie gehad waarin de resultaten niet hoopgevend waren. De drie bekerwedstrijden (thuis tegen EMM ’21, uit bij SVS Capelle en thuis tegen Concordia) gingen allemaal verloren. Het voert echter te ver om te concluderen dat DoCoS kansloos was. Alleen zal het in de competitie in de verdediging scherper en geconcentreerder moeten en is de aanval gediend met meer scorend vermogen.

Kunstgras

DoCoS kreeg tegen Concordia een lesje in effectiviteit. Deze bekerwedstrijd werd gespeeld op het kunstgras voor de kantine, vanwege de beroerde staat van de grasmat op het hoofdveld. Die grasmat, eigendom van de gemeente Leiden, heeft meer weg van een moestuin dan van een strak geschoren grasmat die een tweedeklasser waardig is. Op het kunstgras zocht DoCoS voortdurend de aanval, maar ontbrak ondanks diverse aardige aanvallen in de voorhoede aan slimheid, effectiviteit en doeltreffendheid. Binnen een kwartier stond DoCoS trouwens al op een 0-2 achterstand; doelman Mark van Zonneveld kon tot twee keer toe niet voorkomen dat de Delftse bezoekers doeltreffend toesloegen. Vlak voor rust werd het 0-3 omdat de scheidsrechter een duidelijk geval van buitenspel door liet gaan. Slordig balverlies op het middenveld leidde direct daarop de 0-4 op voor Concordia. In de tweede helft, met Mitchel van Abswoude tussen de palen, werd Concordia niet meer gevaarlijk. DoCoS was ijverig en kreeg een allerbeste kans voor Martijn Guijt maar die kopte de bal voorlangs in plaats van in het doel.

Bekeruitschakeling

De nederlaag tegen Concordia betekent dat DoCoS de bekergroepsfase afsluit met drie verliespartijen. Thuis tegen EMM ’21 verloor DoCoS met 1-3. Dat was ook een geflatteerde nederlaag omdat DoCoS de bovenliggende partij was maar de bezoekers uit Roelofarendsveen effectiever waren in de tegenstoot, mede door slordig Leids verdedigingswerk. De onvrede over dat resultaat en het eigen onvermogen werd in afgereageerd op de scheidsrechter waardoor DoCoS in blessuretijd dat duel met negen spelers eindigde vanwege twee keer twee keer geel voor Dylan Victory en Roy Verplancke, die in dat duel met een fraai afstandsschot de eer redde.

Tussendoor verloor DoCoS in Capelle het tweede bekerduel met 2-0. Met als resultaat dat DoCoS in zijn groep met nul punten uit drie bekerduels als laatste eindigde met de doelcijfers 1-9.

Bovendien speelde DoCoS voor het eerste bekerduel in Capelle ook nog een wedstrijd voor de Leiden Amateurvoetbalcup. Uit tegen ROAC speelde DoCoS een goede partij die eindigde in een 1-1 gelijkspel met een doelpunt van Milan Filippo.

De voorbereiding van DoCoS wordt daarom qua resultaat getekend door winst op de vierdeklasser SJZ (4-0) en derdeklasser Oegstgeest (4-0), een gelijkspel (1-1) tegen zondageerste klasser ROAC en nederlagen tegen zaterdageersteklasser Voorschoten ’97 (8-1), zondagtweedeklassers EMM ’21 (1-3) en Concordia (0-4) en zaterdagtweedeklasser SVS Capelle (0-2).

Competitiestart

DoCoS start de competitie in de tweede klasse C op zaterdag 25 september 2021 met een uitwedstrijd bij Vitesse Delft. In 2C zijn er twaalf tegenstanders. Een week later, op zaterdag 2 oktober staat de eerste thuiswedstrijd op het programma, Te Werve uit Rijswijk.

Karakteristieken

In de drie bekerwedstrijden, die officieel worden geregistreerd als bindende wedstrijd door de KNVB, speelde DoCoS met de volgende spelers:

DoCoS-Concordia 0-4 (0-4) – 18 september 2021 – Mark van Zonneveld (46. Mitchel van Abswoude), Mitchel Klein, Jeroen Boogmans (60. Iljes Amine), Michael van Voorthuizen, Rowin Peet (60. Lars de Ridder), Dylan Victory (70. Mohammed Gasama), Roy Verplancke (60. Tycho Douwes), Tygo Groen, Quendrim Gashi, Martijn Guijt, Marvin Lo-Ning-Hing (70. Milan Filippo).

SVS-Capelle 2-0 (1-0) – 11 september 2021 – Mitchel van Abswoude, Milan Filippo, Michael van Voorthuizen, Iljes Amine, Rowin Peet, Dave Ravensbergen, Tycho Douwes, Tygo Groen, Quendrim Gashi, Mitchel Klein, Marvin Lo-Ning-Hing. Wissels: Mohammed Gasamma, Martijn Guijt, Floyd de Ridder, Mike Filippo en Mark van Zonneveld.

DoCoS – EMM ’21 1-3 (0-1) – 4 september 2021 – Coen Offerman (46. Mitchel van Abswoude), Milan Filippo (76. Xander Douwes), Jeroen Boogmans, Iljes Amine, Floyd de Ridder (46. Mitchel Klein), Mohammed Gasamma (76. Tycho Douwes), Roy Verplancke, Dylan Victory, Quendrim Gashi, Martijn Guijt, Marvin Lo-Ning-Hing,

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq