DoCoS sluit moeilijk seizoen prima af

RIJSWIJK, 4 juni 2022 – DoCoS heeft een lastig seizoen, waarin lang tegen de degradatie werd gevoetbald, goed afgesloten. Uit bij Te Werve in Rijswijk won DoCoS met overtuigende cijfers: 0-4. Daarmee sloot DoCoS, na twee nederlagen in de twee voorgaande duels, het seizoen toch met een goed gevoel af. Door de winst bij Te Werve verzekerde DoCoS zich definitief van de zevende plaats, een stevige plek in de middenmoot, in een seizoen dat tot drie duels van het einde in het teken stond van het ontlopen van de nacompetitie om behoud van het tweedeklasserschap.

DoCoS opende in Rijswijk bij Te Werve, dat sinds vorige week weet dat het nacompetitie om behoud van het tweedeklasserschap moet spelen, goed. Milan Flippo kreeg een beste mogelijkheid om de score te openen, maar slaagde niet. In een duel waarin beide ploegen de aanval zochten, kreeg Te Werve voor rust de beste kansen. Echter, kopballen in een uitstekende, vrije positie werden door de Rijswijkers onbenut gelaten. Bovendien mikten Cijntje en Massoudi de bal in een poging te scoren op de paal van het Leidse doel. DoCoS kwam in het eerste bedrijf bijna een handvol keren goed weg, maar had vlak voor rust, na een fase waarin DoCoS steeds dominanter werd, ook op voorsprong kunnen staan als de bal uit een afstandsschot van Chris van Empel wat scherper op doel was gemikt. Nu zoefde de bal nipt naast het Rijswijkse doel.

Prachtig doelpunt

Het was kortom zo’n wedstrijd waarin de ploeg die de openingstreffer zou maken, ongetwijfeld de zege naar zich toe zou trekken omdat geen van beide ploegen per se moesten winnen. Vlak na rust viel daarom de beslissing. De jonge invaller Mark de Vink kreeg de bal zo’n twintig meter vanaf het Rijswijkse doel, aarzelde geen moment, verraste daarmee vriend en vijand, en schoot de bal op prachtige wijze in de bovenhoek: 0-1. DoCoS kreeg daarna volop de ruimte om zijn aanvallende kwaliteiten te tonen en bouwde de voorsprong door enkele fraaie aanvallen uit. Eerst verdubbelde Martijn Guijt de voorsprong na voorwerk van De Vink. Ook de derde treffer mocht er zijn: prima steekpass van de ijverige Mo Gassama, onbaatzuchtig terugleggen van de bal door Martijn Guijt waarna jongeling Mark de Vink zijn tweede doelpunt van de middag mocht laten aantekenen. Het kwartet treffers werd vol gemaakt door Chris van Empel, die de bal uit een vrije trap, vlak buiten het strafschopgebied, op keurige wijze in de verste hoek schoot: 0-4.

Clean sheet

De spreekwoordelijke eer zat er voor Te Werve deze middag niet in. Kansen waren er voor Ourfrighe, Hammich en Achnak, maar de lat, een slecht gericht schot en een prima redding van doelman Tim de Boer voorkwam een Rijswijkse eretreffer. Voor de jeugdige doelman, die zijn tweede wedstrijd speelde in het eerste van DoCoS, betekende het een clean sheet, wat ook een compliment was voor de Leidse verdediging onder leiding van de gecontroleerd verdedigende Iljes Amine en routinier Michael van Voorthuizen.

Zevende plaats

DoCoS verzekerde zich onder leiding van Melvin Zweistra en Andre Devilee door de zege bij Te Werve van de zevende plaats op de ranglijst met 32 punten uit 24 duels (kampioen UVS haalde 60 punten uit 24 duels). Daarmee behaalde DoCoS dertien punten meer dan de nummers twaalf en dertien Te Werve en Soccer Boys, de twee ploegen die het tweede klasserschap moeten zien te behouden via de nacompetitie. Die nacompetitie om behoud wist DoCoS onder leiding van hoofdtrainer Dennis Olman te ontlopen na een goede serie duels in april en mei met prima zeges op RCL (6e in de eindstand), Westlandia (5e in de eindstand) en SVC ’08 (8e in de eindstand).

UVS promoveert als kampioen naar de eerste klasse, Van Nispen degradeert als hekkensluiter naar de derde klasse. DSO (nr. 2), Vitesse Delft (nr. 3) en HVC ’10 (nr. 4) mogen proberen via de nacompetitie om promotie proberen naar de eerste klasse te promoveren.

Karakteristieken

Te Werve – DoCoS 0-4 (0-0). 48. 0-1. Mark de Vink, 55. 0-2. Martijn Guijt, 69. 0-3. Mark de Vink, 82. 0-4. Chris van Empel.

Opstelling DoCoS: Tim de Boer, Mitchel Klein, Michael van Voorthuizen, Iljes Amine, Floyd de Ridder (46. Mark de Vink), Max Arnoldus, Tycho Douwes (77. Dylan Victory), Mo Gassama, Milan Flippo, Chris van Empel, Martijn Guijt.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq