DoCoS sluit thuis af tegen Zwammerdam

De eerste seizoenshelft van DoCoS onder leiding van trainer Nico van der Salm wordt zaterdag afgesloten met een thuiswedstrijd tegen Zwammerdam.

Voor eigen publiek mag DoCoS zaterdag laten zien dat de goede maar verloren derby bij UVS een positief effect heeft tegen Zwammerdam. DoCoS staat een plek hoger (6e) dan de gasten (7e) en heeft twee punten meer dan de Zwammerdammers.

Linkerrijtje

Ongeacht het resultaat eindigt DoCoS de eerste seizoenshelft in het linkerrijtje. Maar tegen Zwammerdam kan het team van Nico van der Salm laten zien of de ambities nog altijd hoger reiken. Koploper Floreant, dat vorige week met 2-3 nipt won in Zwammerdam, is met twaalf punten voorsprong op DoCoS uit het zicht verdwenen. De achterstand van DoCoS op het trio runnersup, op de gedeelde tweede plaats, Koudekerk, SEV en UVS, is sinds vorige week 6 punten. Winst tegen Zwammerdam in de laatste thuiswedstrijd van de eerste seizoenshelft zou betekenen dat dit gat met de top-4 in ieder geval niet groter wordt.

Thuis vorig jaar 1-4 verlies

Maar winnen van Zwammerdam is geen vanzelfsprekendheid. DoCoS won nog nooit van de Zwammerdammers. Zaterdag wordt de derde keer dat beide teams elkaar in het zaterdagse competitieverband treffen. Vorig seizoen, het debuut van DoCoS in de 3e klasse, betekende verlies (thuis met 1-4) en een gelijkspel (1-1 uit) voor DoCoS.

De wedstrijd DoCoS-Zwammerdam begint zaterdag 13 december om 14.30 uur.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq