DoCoS sluit voorbereiding af met bekerderby bij FC Boshuizen

Een week voor de competitiestart in Bleiswijk sluit DoCoS de voorbereiding op het nieuwe seizoen af met een bekerderby bij FC Boshuizen.

LEIDEN, 13 september 2018 – De voorbereiding op de start van de competitie wordt door DoCoS afgesloten met een bekerderby tegen en bij eersteklasser FC Boshuizen. Voor DoCoS is het de laatste gelegenheid om met een gevoel de voorbereiding af te sluiten. Voor Boshuizen, dat door twee overwinningen al is geplaatst voor de volgende bekerronde, is het de gelegenheid om de laatste puntjes op de i te zetten voor de start van de competitie..

DoCoS verloor afgelopen zaterdag het tweede bekerduel met 2-3 tegen Oliveo uit Pijnacker. DoCoS leek een oorwassing te krijgen. Na een uur spelen was het 0-3, maar het team van trainer Ron de Roode rechtte in de slotfase de rug en kwam via twee doelpunten van aanvoerder Simon Jouby terug tot 2-3. Bovendien scheelde het niet veel of in blessuretijd was het zelfs nog gelijk geworden: de meegekomen doelman Mitchel van Abswoude zag de bal uit zijn inzet door de Oliveo-doelman uit het doel geranseld worden. En een kopbal van Ronnie de Roode, de kans op een late gelijkmaker, uit een voorzet van de man van de wedstrijd, Simon Jouby, kwam buiten bereik van de Oliveo-doelman op de lat.

DoCoS is daarmee al in de groepsfase van het bekertoernooi uitgeschakeld omdat een week eerder bij Foreholte met 2-1 werd verloren en een plek bij de beste twee van de groep niet meer mogelijk is. FC Boshuizen heeft zich wel geplaatst voor de volgende bekerronde, door 2-0 winst op Foreholte, afgelopen zondag, en een 1-2 zege een week eerder bij Oliveo. De Leidse eerste klasser revancheert zich daarmee op het bekeravontuur een jaar geleden. Toen strandde FC Boshuizen en tweedeklasser DoCoS samen in de groepsfase en sloten zij de voorbereiding op de competitie ook af met een Leidse derby. Bij DoCoS eindigde de derby toen in een dubbelblank gelijkspel. Dit jaar vindt de Leidse bekerderby tussen FC Boshuizen en DoCoS plaats aan de Boshuizerkade. De aftrap is zaterdag om 17 uur.

Competitie

DoCoS start de competitie op zaterdag 22 september met een uitwedstrijd bij het gepromoveerde Soccer Boys in Bleiswijk. De eerste thuiswedstrijd staat gepland voor zaterdag 29 september tegen titelkandidaat Valken ’68. En een week later, zaterdag 6 oktober, volgt de tweede thuiswedstrijd: de derby tegen RCL uit Leiderdorp.

Uitslagen

De uitslagen van DoCoS in de voorbereiding op het nieuwe seizoen:

Zaterdag 15 september 2018 – groepfase beker: FC Boshuizen – DoCoS

Zaterdag 8 september 2018 – groepsfase beker: DoCoS – Oliveo 2-3 met 1-3 Simon Jouby (penalty) en 2-3 Simon Jouby.

Zaterdag 1 september 2018 – groepsfase beker: Foreholte – DoCoS 2-1 met 1-1 Ronnie de Roode

Zaterdag 25 augustus 2018 – oefenwedstrijd: Quick Boys 2 – DoCoS 4-1 met 4-1 Lars de Ridder.

Dinsdag 21 augustus 2018 – oefenwedstrijd: SJZ – DoCoS 0-4 met 0-1 Lars de Ridder, 0-2 Chris van Empel, 0-3 Adam Atif en 0-4 Enno van Wieringen.

Zaterdag 11 augustus 2018 – oefenwedstrijd: Aarlanderveen – DoCoS 0-2 met 0-1 Lars de Ridder, 0-2 Sven Ravensbergen

Zaterdag 4 augustus 2018 – oefenwedstrijd: DoCoS – Van Nispen 1-1 met 1-1 Ronnie de Roode

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq