DoCoS start competitie tegen Westlandia

DoCoS start het vijfde seizoen in de tweede klasse komende zaterdag voor eigen publiek tegen Westlandia. Titelfavorieten in het nieuwe seizoen zijn Vitesse Delft, DSO en UVS.

LEIDEN, 16 september 2020 – DoCoS begint het nieuwe seizoen komende zaterdag voor eigen publiek. Op het hoofdveld aan de Haagse Schouwweg is DoCoS gastheer voor Westlandia. De grote vraag is natuurlijk of DoCoS het beter gaat doen dat in het door de uitbraak van het coronavirus, afgebroken vorige seizoen. DoCoS was bezig aan een inhaalslag maar stond na een slecht begin nog altijd laatste na de 5-2 zege tegen Wateringse Veld/Kranenburg op 7 maart 2020.

In de nieuwe competitie treft DoCoS twaalf tegenstanders uit het vorige seizoen en een nieuwkomer: Vitesse Delft dat de plaats heeft ingenomen van toenmalig koploper Valken ’68 dat langs administratieve weg naar de eerste klasse is gepromoveerd. Hoe de krachtsverhoudingen zijn is nog onduidelijk maar enige indicatie vormt, zoals elk jaar opnieuw, de eerste ronde van drie bekerduels, waarvan meestal minimaal een duel met een eerste klasser. Teams die goed presteren in de bekeropening, doen het in de competitie meestal goed, teams die matig presteren krijgen het in de competitie meestal ook lastig.

Titelfavorieten en linkerrijtje

Van alle veertien clubs uit de tweede klasse C is er slechts een ploeg die zijn drie bekerwedstrijden allemaal wist te winnen: Vitesse Delft. De enige andere ploeg die ongeslagen bleef was DSO uit Zoetermeer, dat een keer gelijk speelde (4-4) tegen Olympia uit Gouda. Vitesse Delft en DSO lijken daarmee de belangrijkste titelkandidaten, maar ook UVS moet daartoe worden gerekend: de Leidenaren haalde zes punten uit drie bekerduels. Dat is evenveel als het verrassende Van Nispen, de debutant die vorig jaar onderin bivakkeerde. Zijn de Zilkers, waar de zondagtak is opgeheven, daarmee een titelkandidaat? Aan doelpuntenmakers ontbreekt het niet bij Van Nispen dat in drie bekerduels 8 keer scoorde, maar tegelijkertijd ook 8 doelpunten moest incasseren.

Vitesse Delft, DSO, UVS en Van Nispen hebben zich geplaatst voor de volgende bekerronde. Met de hakken over de sloot kregen HVC ’10 (5 punten uit 3 duels), SVC ’08 (4 uit 3) en Te Werve (4 uit 3) dat voor elkaar. Zeven ploegen dus, met als interessante vraag of zij aan het einde van de competitie in het linkerrijtje zullen staan en de goede start in de beker kunnen waarmaken.

Rechterrijtje

De overige zeven ploegen zijn uitgeschakeld voor de beker. DoCoS en Kagia (beide ploegen 4 punten uit 3 bekerduels, even goed dus als SVC ’08 en Te Werve) kwamen allebei een doelpunt te kort om zich ook te kwalificeren voor de volgende bekerronde. Wateringse Veld (3 punten uit 3 duels) begon met een zege, maar kreeg daarna twee keer een 4-0 nederlaag om de oren. Met 1 puntje uit drie duels (een gelijkspel dus en twee nederlagen) was de magere oogst van RCL, Soccer Boys en Westlandia, de tegenstander van DoCoS komende zaterdag. Dat ene puntje behaalde Westlandia wel tegen eersteklasser Die Haghe: 3-3. De rij wordt gesloten door Berkel dat in zijn bekerpoule als vierde en laatste eindigde en als enige team uit de tweede klasse C de bekercompetitie afsloot met drie nederlagen met duidelijke doelcijfers: 2 voor en 11 tegen.

Voor DoCoS en de zes andere ploegen die alleen competitieverplichtingen hebben, zal de grote vraag zijn of zij inderdaad in het rechterrijtje gaan belangen of toch erin slagen om in de bovenste helft van de ranglijst te finishen.

Aftrap

DoCoS tegen Westlandia begint zaterdag 19 september om 14.30 uur op het sportpark van DoCoS aan de Haagse Schouwweg in Leiden. Vorig seizoen verloor DoCoS voor eigen publiek kansloos van Westlandia: 0-3.

.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq