DoCoS start in Hoek van Holland

De nieuwe competitie, het tweede seizoen in de 2e klasse, begint DoCoS met een uitwedstrijd bij HVC ’10 in Hoek van Holland.

LEIDEN, 22 september 2017 – DoCoS begint het seizoen in de tweede klasse, die bol staat van derby’s, met de verste uitwedstrijd: een bezoek aan HVC ’10 in Hoek van Holland. De uitwedstrijd in Hoek van Holland moet een eerste aanwijzing bieden over hoe het staat met de kracht van het vernieuwde DoCoS.

DoCoS heeft de wetenschap dat vorig seizoen als vierde eindigde en twee keer won van HVC ’10. Hoe sterk de Hoek van Hollanders zijn, is ook nog onduidelijk. De oefenperiode gaf wisselende resultaten te zien. HVC ’10 zal in ieder geval gemotiveerd zijn om DoCoS er onder te houden, al was het maar om te bewijzen dat de twee nederlagen in het vorige seizoen onterecht waren. DoCoS won bijna een jaar geleden met 0-2 in Hoek van Holland toen HVC ’10 de ranglijst aanvoerde. Daarna zakte HVC ’10 naar de subtop maar verspeelde zijn kans op een periodetitel in de slotfase van het seizoen door bij DoCoS met 3-2 te verliezen in een duel waarin DoCoS een groot deel van de wedstrijd niets te vertellen had.

Promotie- en degradatie

DoCoS en HVC ’10 kijken beiden naar boven richting 1e klasse. Promoveren wordt in het nieuwe seizoen lastiger. De kampioen, waarvoor Valken ’68 de belangrijkste gegadigde is, promoveert rechtstreeks. De kansen op promotie voor de drie periodewinnaars zijn kleiner: zij moeten met drie periodewinnaars uit een andere tweede klasse en twee eerste klassers strijden om een plek in de eerste klasse. Dat betekent 1 plek voor 8 teams, terwijl dat afgelopen seizoen 1 plek voor 4 teams was.

De reden daarvoor is dat de KNVB zowel in de eerste als tweede klasse het aantal directe degradanten heeft verkleind: de nummer 14 degradeert, de nummers 12 en 13 spelen nacompetitie om in de eerste klasse dan wel in de tweede klasse te blijven. Zij doen dat in beide gevallen om een plek samen met zes periodekampioenen uit respectievelijk tweede en derde klasse. De nacompetitie wordt gehouden in enkele wedstrijden met kwartfinales op 2 juni, halve finale op 9 juni en finale op 16 juni 2018.

Tegenstanders

DoCoS treft in het nieuwe seizoen vooral teams uit de Leidse omgeving. Er staan derby’s op het programma tegen Valken ’68, UVS, Lugdunum en RCL. Een nieuwe derby worden de ontmoetingen met Voorschoten ’97, de buurman die jarenlang in eerste en hoofdklasse speelde en tegen wie DoCoS nog nooit een officiele wedstrijd speelde. Nieuwe tegenstanders zijn verder: Die Haghe uit Den Haag dat promoveerde uit de derde klasse, SVC ’08 uit Scheveningen dat evenals Voorschoten ’97 degradeerde uit de eerste klasse, Nieuwkoop dat promoveerde uit de derde klasse en TAVV uit Ter Aar dat na een seizoen tweede klasse in Noord-Holland en Utrecht weer is teruggekeerd naar de Zuid-Hollandse derde klasse. Verder kruist DoCoS de degens met Honselersdijk en DSO uit Zoetermeer, die beiden vorig seizoen ook al in de tweede klasse C speelden, en CVC Reeuwijk, een oude bekende uit de derde klasse die afgelopen seizoen is gepromoveerd.

De uitwedstrijd HVC ’10 – DoCoS begint zaterdag 23 september 2017 om 14.30 uur in Hoek van Holland op het sportpark van HVC ’10 aan de Rondgang 10.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq