DoCoS start met gelijkspel

DoCoS is de nieuwe competitie gestart met een 1-1 gelijkspel bij BSC ’68 in Benthuizen. Daarmee is DoCoS er opnieuw niet in geslaagd zijn openingswedstrijd te winnen.

Leiden, 5 september 2015 – De opening van het derde seizoen in de 3e klasse leverde DoCoS in Benthuizen een gelijkspel op. Ook in de vorige twee seizoen wist DoCoS zijn openingswedstrijd niet te winnen; DoCoS speelde respectievelijk 1-1 gelijk bij Lugdunum en verloor met 3-2 bij Roodenburg.

In Benthuizen had DoCoS voor het eerst zicht op winst in de seizoensopening. De vernieuwde ploeg van trainer Nico van der Salm legde een goede eerste helft op de mat. DoCoS leidde halverwege verdiend met 0-1 door een doelpunt van Chris van Empel.

In de tweede helft kwam thuisclub BSC ’68 terug in de wedstrijd. De gastheren wisten een van hun mogelijkheden effectief te benutten voor het scoren van de gelijkmaker. Doelpuntenmaker: Martijn Poort. DoCoS slaagde er niet meer in om de wedstrijd alsnog te kantelen. Een tegenvaller vormde in de slotfase de rode kaart voor Tim Gonlag.

Eerste koploper

Rhoda ’76 is de koploper na de eerste speeldag. De promovendus uit Bodegraven won na een 1-1 tussenstand met 1-7 bij buurman Zwammerdam. Titelfavoriet Koudekerk behaalde een zwaarbevochten overwinning bij promovendus NSV ’46: 2-3. Degradant DWO won met 3-1 van de gepromoveerde 4e klasse-kampioen Hazerswoudse Boys. Promovendus Lugdunum kwam niet in actie; het duel tegen Kagia werd afgelast. De Leidse derby tussen DoCoS en Lugdunum volgende week zaterdag vormt daarom voor de groenwitte stadgenoten op het veld van DoCoS het heroptreden in de 3e klasse.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuijzen, Tim Gonlag, Danny Maaskant, Rowin Peet, Wim de Bolster, Melvin Zweinstra, Melvin van Gent (Rico Bouwmans), Tom Henzing (Joshua Overvliet), Chris van Empel en Nils Slingeland.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq