DoCoS start met nederlaag in Delft

DoCoS is het seizoen 2021-2022 begonnen met een ruime 4-1 nederlaag bij Vitesse Delft.

LEIDEN, 26 september 2021 – De start van de nieuwe competitie heeft DoCoS nul punten opgeleverd. In Delft bij Vitesse Delft verloor DoCoS met 4-1. In de eerste ronde van de competitie in de tweede klasse C in het seizoen 2021-2022 was het meteen de grootste nederlaag. DoCoS staat daarmee op de eerste ranglijst dertiende en laatste.

DoCoS trof in Delft een onbekende tegenstander. Toen DoCoS tien jaar geleden begon in het zaterdagvoetbal keerde Vitesse na een jaartje hoofdklasse terug in de eerste klasse. Terwijl DoCoS opklom naar de tweede klasse slaagde Vitesse Delft er niet in om eerste klasser te blijven en degradeerde in 2019 naar de tweede klasse.

Openingstreffer

DoCoS begon – de eerste competitiewedstrijd sinds de derby bij UVS op 10 oktober 2020 – fris en fruitig aan de seizoensopening en had aanvankelijk het beste van het spel. Het mooie was dat DoCoS zichzelf ook beloonde met een doelpunt. De openingstreffer van het nieuwe seizoen kwam op naam van Tygo Groen. Gek genoeg schoot DoCoS zichzelf daarna in eigen voet. Het spel werd minder en het meest zure was dat DoCoS tot twee keer toe in eigen doel scoorde. Eerst was aanvoerder Jeroen Boogmans, terug in de basis na twee seizoenen blessureleed, die scoorde en vlak voor rust ging de bal uit een vrije trap van de Delftenaren via het achterhoofd van doelman van Mitchel van Abswoude in het Leidse doel. Het gevolg: ondanks drie Leidse doelpunten ging DoCoS met een 2-1 achterstand de rust in.

Kansen

DoCoS probeerde vanzelfsprekend het heft in handen te nemen, kreeg ook goede mogelijkheden maar tot een geldig Leids doelpunt leidde dat niet meer. En zoals het zo vaak gaat, is het dan aan de overkant wel raak. Met de 3-1 van Delftenaar Rene de Graaf na een dik kwartier na rust tekende zich de Leidse nederlaag af. De vierde en laatste Delftse treffer in blessuretijd was er een voor de statistieken.

Corona

De 4-1 nederlaag van DoCoS betekent de eerste competitienederlaag sinds 15 februari 2020 toen met 2-1 verloren werd bij SVC ’08. Enkele weken later werd de competitie 2019-2020 toen gestaakt vanwege de uitbraak van het coronavirus. De nederlaag betekent ook dat DoCoS geen vervolg wist te geven aan de start van het vorige seizoen: in de ook vanwege de coronapandemie gestaakte competitie 2020-2021 stond een ongeslagen DoCoS eerste na vier wedstrijden.

Valse start

Zowel DoCoS als stadgenoot UVS beleefde in de eerste competitieronde een valse start. UVS ging bij titelfavoriet DSO in Zoetermeer met 2-0 onderuit en staat twaalfde. DoCoS sluit de rij en staat dertiende. Zaterdag ontvangt DoCoS Te Werve uit Rijswijk dat de eerste competitieronde begon met een 1-2 nederlaag tegen Westlandia. Dat duel begint gewoon om 14.30 uur en betekent eerst voetballen en daarna de start van de 3 Octoberfeesten.

Karakteristieken

Vitesse Delft – DoCoS 4-1 (2-1). 8. 0-1 Tygo Groen, 18. 1-1 Jeroen Boogmans (e.d.), 39. 2-1 Mitchel van Abswoude (e.d.), 58. 3-1 René de Graaff, 91. 4-1 Norvin Mercera.

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Jeroen Boogmans, Michael van Voorthuizen, Rowin Peet, Mohammed Gasamma, Dylan Victory (46. Max Arnoldus), Marvin Lo-Ning-Hing (69. Roy Verplancke), Quendrim Gashi (46. Martijn Guijt), Tygo Groen, Mitchel Klein, Milan Filippo.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq