DoCoS start thuis met derby tegen Valken '68

DoCoS speelt zijn eerste thuiswedstrijd de derby tegen Valken ’68. De grote vraag: slaagt DoCoS er eindelijk in een puntje te veroveren tegen de geelrode bezoekers?

LEIDEN, 27 september 2018 – DoCoS ontvangt in zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen buurman Valken ’68. De ambitieuze Valkenburgers, die al twee seizoenen op rij naast titel en promotie grepen, begonnen met een nederlaag tegen UVS en willen zich tegen DoCoS herpakken. De grote vraag voor DoCoS: wordt er eindelijk een puntje gepakt tegen Valken ’68?

DoCoS en Valken ’68 zijn beiden de competitie niet overtuigend begonnen. DoCoS kwam tegen promovendus Soccer Boys niet verder dan een gelijkspel en mocht uiteindelijk de handen nog dichtknijpen, met dank aan doelman Van Abswoude, dat het in de slotfase niet met lege handen kwam te staan. Valken ’68 op zijn beurt verloor in de slotfase de derby tegen UVS. De derby op het sportpark van DoCoS is daarom voor beiden de gelegenheid om op zoek te gaan naar een eerste zege in de nog prille competitie.

Vier keer verloren

DoCoS treft in Valken ’68 weliswaar een ambitieuze tegenstander, maar ook een ploeg die dit seizoen nog niet heeft bewezen tot de toppers te behoren. De Valkenburgers werden enigszins verrassend uitgeschakeld in de bekercompetitie en lijken – zo bleek ook in de derby met UVS – moeite te hebben om te scoren.

Of dat voor DoCoS kansen biedt op een succesje is de grote vraag. DoCoS ontmoette Valken ’68 tot nu toe vier keer in de tweede klasse. De balans ziet er negatief uit: DoCoS verloor vier keer. In het seizoen 2016-2017 toen beide ploegen in de top-vijf meedraaiden, verloor DoCoS twee keer kansloos; respectievelijk met 5-2 en 3-0. Vorig seizoen, toen Valken ’68 in de top-drie bivakkeerde en DoCoS onderin verbleef, was het verschil kleiner. In Valkenburg verloor DoCoS met 2-1 en leek het gat tussen beide ploegen kleiner geworden, maar in de return bij DoCoS was het verschil toch weer groter en verloor DoCoS met 0-2.

Een eerste puntje tegen Valken ’68 zou daarom zaterdag in de tweede competitieronde voor DoCoS al een mooi resultaat zijn.

Aftrap

DoCoS-Valken ’68 begint zaterdag om 14.30 uur op het sportpark van DoCoS aan de Haagsche Schouwweg.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq