DoCoS steelt punt bij LYRA

DoCoS heeft in blessuretijd een punt gepakt bij LYRA, dat vier keer het hout raakte. Voor de gelijkmaker (2-2) op de valreep tekende doelman (!) Mitchel van Abswoude.

De Lier, 1 oktober 2016 – DoCoS heeft op de valreep een punt overgehouden aan het bezoek aan LYRA in De Lier. Doelman (!) Mitchel van Abswoude tekende in de blessuretijd voor de gelijkmaker (2-2). Daarmee kwam DoCoS goed weg, want LYRA raakte vier keer het houtwerk en zag bovendien twee keer de bal op de lijn worden gekeerd door DoCoS-verdedigers Michael van Voorthuijzen en Chris van Empel.

DoCoS begon goed aan de uitwedstrijd bij LYRA. Na negen minuten mocht Danny Maaskant bij de eerste paal de bal vrij inkoppen, uit een hoekschop van Melvin Zweistra. Het Leidse feestje eindigde echter met een blessure van Tim Gonlag die een hoofdwond opliep en vervangen moest worden. LYRA probeerde DoCoS van het eigen doel af te houden, door feller te verdedigen op het middenveld en kreeg zo gaandeweg grip op de wedstrijd. Een eerste waarschuwing was een kopbal op de kruising van LYRA-aanvaller Van Delft. Drie minuten later viel de lucky gelijkmaker: linksback Scheffers schoot de bal vanaf de zijlijn voor het doel en de bal zeilde over doelman Van Abswoude in de verste bovenhoek: 1-1. DoCoS had het vanaf de gelijkmaker moeilijk en raakte voor rust met Rowin Peet nog een tweede verdediger met een blessure kwijt. LYRA profiteerde bijna van de vele omzettingen aan Leidse kant maar de bal van Van Mil trof de lat boven doelman Van Abswoude.

Blessureleed

Het blessureleed was voor DoCoS nog niet geleden. Want Simon Jouby bleef met een blessure achter in de kleedkamer zodat DoCoS na drie kwartier door zijn drie wissels heen was. Toch was de eerste mogelijkheid voor DoCoS maar Oktay Gezici prikte de bal in de handen van de LYRA-doelman. Daarna was het een wonder dat LYRA de wedstrijd niet naar zich toetrok. Het was af en toe chaos troef voor het DoCoS-doel: reddingen van doelman Van Abswoude, maar ook van de verdedigers Michael van Voorthuijzen en Chris van Empel op de lijn. Dezelfde Van Empel, die door de drie blessures achterin was gaan spelen, raakte de bal een keer nog zo ongelukkig dat die bijna in het eigen doel vloog. Als een wonder ontsnapte DoCoS in de 69e minuut aan een Lierse voorsprong. In een en dezelfde aanval slaagden twee LYRA-spelers er in de bal tegen het houtwerk te schieten. Dat LYRA toch op voorsprong kwam was eigenlijk dan ook een klein wonder na zoveel missers. Op het doelpunt viel vanuit het perspectief van de thuisclub weinig af te dingen. Na een vlotte aanval over de rechtervleugel die de linkerkant van DoCoS uiteen speelde kwam de bal bij Bob Zwinkels. De spits haalde na enig draai- en kapwerk doeltreffend uit: 2-1.

DoCoS toonde daarna veerkracht. De ploeg ging va banque spelen, moest natuurlijk wel oppassen voor de counters van de thuisclub, maar kreeg direct goede kansen. Melvin van Gent schoot de bal in vrije positie langs en Daan Hoogbruin kopte de bal naast na een vrije trap van Zweistra. Een nieuwe vrije trap op het middenveld van Melvin Zweistra in blessuretijd luidde de gelijkmaker in. Hoogbruin verraste de defensie van de thuisclub door de bal terug te leggen, waarna doelman Mitchel van Abswoude de bal binnenschoot en zo een punt redde voor DoCoS: 2-2. En daarmee werd de oude voetbalwijsheid weer onderstreept: wie zelf zijn kansen onbenut laat, weet dat de tegenstander dan scoort.

DoCoS blijft door het gelijkspel bij LYRA in de kopgroep maar zakt van de tweede naar de vierde plaats. De nieuwe koploper, na het gelijkspel van Te Werve, is HVC ’10. DoCoS speelt zaterdag tegen RCL, de nieuwe nummer twee na de 5-2 zege op VDL.

Karakteristieken LYRA – DoCoS 2-2 (1-1) 9. Danny Maaskant 0-1, 22. Scheffers 1-1, 76. Zwinkels 2-1, 92. Van Abswoude 2-2.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuizen, Danny Maaskant, Tim Gonlag (11. Roy Elkerbout), Rowin Peet (40. Mitchel Klein), Melvin Zweistra, Simon Jouby (46. Daan Hoogbruin), Joshua Overvliet, Melvin van Gent, Chris van Empel en Oktay Gezici.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq