DoCoS strijdt met en bij DSO om plek in nacompetitie

Een punt uit twee duels heeft DoCoS nodig om zichzelf te belonen met deelname aan de playoffs om promotie. Pakt DoCoS dat punt in Zoetermeer bij naaste concurrent DSO?

Leiden, 3 mei 2017 – Wie is de sterkste van de subtoppers: DoCoS, DSO of CWO? De beste papieren heeft DoCoS met zes punten voorsprong op beide belagers. Pakt DoCoS uit de laatste twee duels, uit tegen DSO en thuis tegen CWO, een punt dan is deelname aan de nacompetitie om promotie zeker. Een gelijkspel in Zoetermeer bij DSO kan zaterdag daarom al beslissend zijn over een toetje op het debuut van DoCoS in de 2e klasse C.

In de strijd van DoCoS om een plekje in de nacompetitie speelt RCL, de nummer twee met theoretisch nog een kans op de titel, een belangrijke rol. Wanneer RCL zaterdag verliest van CWO kan DSO volgende week uit bij RCL de periodetitel pakken. Er is een voorwaarde: DSO moet dan ook zaterdag winnen van DoCoS. Voor DSO dat de ambitie heeft om zo snel mogelijk terug te keren in de 1e klasse is het zaterdag dus er-op of er-onder: alleen winnen van DoCoS biedt nog uitzicht op een kans op promotie, via de nacompetitie.

Gunstig en ongunstige scenario’s

Het meest ongunstige scenario voor DoCoS is: zelf verliezen van DSO en RCL verliest van CWO in Vlaardingen. In dat geval valt de beslissing in de laatste competitieronde in de duels tussen DoCoS en CWO in Leiden en RCL en DSO in Leiderdorp. Het meest gunstige scenario: DoCoS speelt gelijk of wint bij DSO. In dat geval gaat ongeacht het resultaat van RCL in Vlaardingen de derde periodetitel naar RCL en krijgt DoCoS een vervangende periodetitel als vervanger van kampioen Te Werve. De Rijswijkse koploper kan zaterdag de titel pakken als er thuis tegen HVC ’10 minimaal gelijk gespeeld wordt.

Spectaculair

Het duel tussen Door Samenspel Overwinnen (DSO) en Door Combinatie Sterk (DoCoS) eindigde eerder dit seizoen in Leiden in een spectaculaire 5-4 zege voor DoCoS. In dat duel kwam DoCoS twee keer op achterstand (1-3 en 3-4) om uiteindelijk diep in blessuretijd de volle winst te pakken. De nederlaag in Leiden betekende voor de toenmalige nummer twee DSO het begin van de terugval naar de subtop. DoCoS daarentegen klom op naar de tweede plaats en was begin dit jaar zelfs nog even koploper maar deelt de derde plaats met Valken ’68, dat al zeker is van de nacompetitie als winnaar van de tweede periode.

Lees verder na de foto

Bij de foto: Danny Maaskant heeft de 4-4 gelijkmaker gescoord in het knotsgekke thuisduel met DSO (5-4) (Foto: DoCoS/pr/Ronald van Abswoude)

Bentwoud

DSO speelt sinds 2010 op het nieuwe sportcomplex Bentwoud op de grens van Zoetermeer en Benthuizen.

De wedstrijd DSO – DoCoS begint zaterdag om 14.30 uur op het veld van DSO in sportcomplex Bentwoud in Zoetermeer.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq