DoCoS strijdt tegen Lugdunum om ticket voor 2e klasse

DoCoS strijdt dinsdagavond tegen Lugdunum, een Leidse stadsderby dus, om het behoud van het tweedeklasserschap.

LEIDEN, 2 juni 2019 – DoCoS is dinsdagavond gastheer voor een echte Leidse stadsderby: op bezoek komt de honderdjarige stadgenoot Lugdunum. Inzet van de ontmoeting in de nacompetitie om behoud van het tweede klasserschap is een plek in de halve finale van de nacompetitie. DoCoS strijdt voor behoud van het tweedeklasserschap, terwijl Lugdunum als periodewinnaar uit de derde klasse vecht voor een snelle terugkeer naar de tweede klasse.

Dinsdagavond is het opnieuw er op of er onder voor DoCoS. Na zes finales om alsnog het tweede klasserschap in de gewone competitie veilig te stellen, werd DoCoS toch veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie om behoud. De nacompetitie bestaat uit drie ronden: een kwartfinale, een halve finale en een finale, telkens bestaande uit 1 wedstrijd. Alleen de winnaar van de finale weet zich verzekerd van een ticket voor de tweede klasse in het nieuwe seizoen. DoCoS moet daarom dinsdagavond winnen om kans te houden op nog een seizoen in de tweede klasse. Deze zogeheten kwartfinale moet altijd een winnaar opleveren: bij een gelijke stand na 90 minuten is het verlengen, is het na verlenging nog gelijk moeten strafschoppen beslissen wie wint.

Lugdunum

In de eerste ronde van de nacompetitie, de kwartfinale, ontvangt DoCoS voor eigen publiek de stadgenoten van Lugdunum. Het duel was aanvankelijk gepland voor afgelopen zaterdag maar op verzoek van Lugdunum werd de wedstrijd door de KNVB verschoven in verband met de feestelijkheden vanwege het honderdjarig bestaan van Lugdunum.

Lugdunum sloot evenals DoCoS de competitie tien dagen geleden af. DoCoS deed dat door een nipte nederlaag bij titelkandidaat DSO in Zoetermeer. Lugdunum won het slotduel bij kampioen Van Nispen (1-2) en eindigde daardoor als derde in de eindstand en als winnaar van de derde periode. Lugdunum maakt daardoor kans om binnen een jaar terug te keren in de tweede klasse. Lugdunum degradeerde vorig jaar uit de tweede klasse na een dramatische tweede seizoenshelft waarin zelfs de kans op de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse werd verspeeld. Terug in derde klasse kende Lugdunum onder leiding van trainer Robert Escudero een goede start met een tweede plek in de eerste periode achter Van Nispen. Lugdunum had in de tweede periode een terugval maar sloot het seizoen in de derde periode af met een fraaie eerste plaats in de derde periode. Die periode begon met twee gelijke spelen tegen respectievelijk Be Fair (0-0) en Blauw Zwart (1-1) maar vervolgens werden de laatste zeven competitiewedstrijden door Lugdunum gewonnen. De bezoekers uit de Kikkerpolder zullen daarom ongetwijfeld met veel zelfvertrouwen op visite komen bij DoCoS.

Stadsderby

DoCoS tegen Lugdunum is dinsdagavond dus een stadsderby waar niet alleen de winst maar ook de Leidse eer op het spel staat in een duel waarin een van beide Leidse ploegen in de race blijft om volgend seizoen in de tweede klasse te starten. DoCoS en Lugdunum troffen elkaar de afgelopen seizoenen zowel in de tweede als in de derde klasse. In 2015-2016 in het kampioensjaar van DoCoS in de derde klasse verloor DoCoS voor eigen publiek met 2-3 en eindigde het duel tussen beide ploegen bij Lugdunum onbeslist (1-1). Vorig seizoen troffen beide elkaar in de tweede klasse: Lugdunum won toen voor eigen publiek met 2-1 van DoCoS terwijl DoCoS aan de Haagsche Schouwweg met 2-0 zegevierde in de derby tussen beide ploegen.

Eén zekerheid heeft DoCoS zowel als Lugdunum: bij winst wacht Pinksterzaterdag in de halve finale van de nacompetitie Be Fair uit Waddinxveen dat afgelopen zaterdag in de kwartfinale met 4-1 won van Schipluiden.

Aftrap

De aftrap van de stadsderby tussen DoCoS en Lugdunum met als inzet een plek in de halve finale van de nacompetitie om een ticket voor de tweede klasse is dinsdag 4 juni om 20 uur op het sportpark van DoCoS aan de Haagsche Schouwweg in Leiden.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq