DoCoS stuit op HVC-doelman

DoCoS toonde in Hoek van Holland veerkracht maar bleef met lege handen omdat de HVC-doelman alles stopte, waaronder twee penalty’s.

HOEK VAN HOLLAND/LEIDEN, 2 februari 2019 – DoCoS heeft zichzelf in een prima tweede helft niet kunnen belonen. DoCoS kreeg twee penalty’s, maar in vond beide gevallen HVC-doelman Madern op zijn weg. De Hoekse doelman groeide voor de winnende thuisclub uit tot de man-van-de-wedstrijd omdat hij ook in kansrijke afstandsschoten en kopballen van DoCoS goed het oog had en bijna onpasseerbaar was op een kopbal van Chris van Empel vlak voor tijd na.

Voor wie het duel tussen HVC ’10 en DoCoS alleen de eerste of tweede helft heeft bekeken, zou in het ene geval denken dat HVC gemakkelijk zou winnen en in het andere geval dat DoCoS ongetwijfeld de zege verdiende. Bij rust stond er 2-0 op het scorebord voor de thuisclub, en daarmee kwam DoCoS nog goed weg. Vlak na rust dreigde DoCoS alsnog een derde treffer om de oren te krijgen, maar de Hoekse voorwaartsen waren besluiteloos en invaller Gydo van der Vooren redde op ultieme wijze waardoor de bal tóch over het doel ging. Daarna was het al DoCoS wat de klok sloeg.

Twee penalty’s

Een wilskrachtige actie van Sven Ravensbergen kon alleen ten koste van een penalty worden afgestopt. Helaas voor DoCoS werd de bal uit de pingel van Chris van Empel keurig door de Hoekse doelman uit de hoek getikt. Niet lang daarna wees de scheidsrechter opnieuw naar de stip, nadat Lars de Ridder onreglementair was gevloerd binnen het strafschopgebied. Dit keer nam Simon Jouby de penalty. Hij schoot de bal in de andere hoek, maar doelman Vincent Madern keerde de bal. Er voor en er na pakte Madern bijna alles. Ballen uit schoten van Joshua Overvliet en Enno van Wieringen (in de bovenhoek) werden gestopt, of er was wel een van de verdedigers die bij de talloze scrimmages voor de doellijn assisteerde door de bal tegen te houden of weg te koppen. Eén keer moest Madern buigen, toen de bal vlak voor tijd door Chris van Empel koppend werd verlengd na een voorzet van Lars de Ridder: 2-1.

In een hectische slotfase – met rode kaarten voor invallers Joshua Overvliet en Ben Mohammed bij de thuisclub – met een vijftal minuten blessuretijd kreeg DoCoS de ene na de andere hoekschop en vrije trap, die tot chaotische taferelen voor het Hoekse doel leidden maar geen Leidse gelijkmaker opleverden.

Nacompetitieplek

DoCoS blijft na de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft op de twaalfde plaats, een plek die aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud betekent, terwijl HVC ’10 naar de derde plaats stijgt door de eigen winst op DoCoS en het verlies van UVS bij koploper Voorschoten ’97. Eén plek hoger dan DoCoS, op de veilige elfde plaats, staat met één punt meer Soccer Boys, dat met 0-1 verloor van nummer twee DSO. Soccer Boys is komende zaterdag voor eigen publiek aan de Haagse Schouwweg de tweede tegenstander van DoCoS in de tweede seizoenshelft.

Karakteristieken

HVC ’10 – DoCoS 2-1 (2-0). 12. Jorno Reurink 1-0, 20. Dave Kram 2-0, 61. Chris van Empel penalty, gestopt, 75. Simon Jouby penalty, gestopt, 88. Chris van Empel 2-1.

Opstelling: Joris van Harmelen, Michael van Voorthuizen, Pieter Maat, Melvin Zweistra (73. Enno van Wieringen), Rowin Peet (30. Gydo van der Vooren), Rick Siere, Sven Ravensbergen, Simon Jouby, Mitchel Klein (55. Joshua Overvliet), Chris van Empel, Lars de Ridder.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq