DoCoS tankt vertrouwen in winterstop

DoCoS heeft de winterstop benut met een Spaans trainingskamp en een drietal nuttige, leerzame oefenduels om vertrouwen te tanken voor de tweede seizoenshelft

LEIDEN, 22 januari 2017 – Het eerste elftal van DoCoS lijkt klaar voor de tweede seizoenshelft. Het team van trainer Nico van der Salm, die in de winterstop verlengde met een vierde seizoen bij DoCoS, had een nuttig trainingskamp in Spanje. Bovendien werd er een drietal oefenduels gespeeld, die nuttig en leerzaam waren en waarin goede resultaten werden geboekt.

DoCoS verraste vriend en vijand als debutant in de tweede klasse met een derde plaats halverwege het seizoen. Een derde plaats die gezien de eerste seizoenshelft ‘het plekje is waar DoCoS thuishoort’, zo oordeelde DoCoS-trainer Nico van der Salm na de eerste competitiehelft. In de winterstop werd bekend dat Van der Salm zijn samenwerking met DoCoS voor een vierde seizoen heeft verlengd.

Onder leiding van Nico van der Salm startte DoCoS na de jaarwisseling met een trainingskamp in Barcelona. Onder de zonnige Catalaanse zon werkte DoCoS aan de conditie en aan het voetbal dat nodig is voor een goede tweede seizoenshelft. Vertrouwen tankte DoCoS in een drietal wedstrijden, na terugkeer uit Spanje. De uitwedstrijd – in de strijd om de Koetshuis Cup – bij buurman vv Leiden leverde een 0-4 zege op. Wat vooral opviel was dat DoCoS de wedstrijd controleerde en bijna professioneel naar zich toetrok. Tegen Rijnvogels 2 – ook in de strijd om de Koetshuis Cup – haalde DoCoS een prima 1-1 gelijkspel. De beloften van de derde divisionist, die uitkomen in de hoofdklasse van de reserveteams, werd goed tegenspel geboden.

Op braakliggende GHC-kunstgrasmat

DoCoS speelde afgelopen zaterdag tegen de reserves van derde divisionist Quick Boys een prima derde oefenpot op de fraaie braakliggende kunstgrasmat van de voormalige Leidse eersteklasser GHC. Zeker in de eerste helft was tweedeklasser DoCoS lange tijd de

(lees verder na de foto)

baas over Quick Boys 2, dat uitkomt in de reserve hoofdklasse. DoCoS zag bovendien dat Oktay Gezici, die een groot deel van de eerste seizoenshelft geblesseerd was, weer op de weg terug is. Met twee doelpunten had Gezici, die ook tegen Rijnvogels 2 scoorde, een belangrijk aandeel in de 4-2 winst tegen Quick Boys.

Honselersdijk

Wat de resultaten in de winterstop waard zijn, moet zaterdag blijken wanneer DoCoS de competitie hervat tegen Honselersdijk. Bij de promovendus uit het gelijknamige Westlandse dorp boekte DoCoS in september een fraaie 1-4 zege. Dat is echter geen garantie op een nieuwe overwinning. Honselersdijk ging slecht de winterstop in met drie achtereenvolgende nederlagen maar verraste in de eerste seizoenshelft met een 0-2 zege bij titelkandidaat RCL in Leiderdorp en dwong ook een 1-1 gelijkspel af bij koploper Te Werve. Bovendien kan Honselersdijk ook zo maar uit zijn slof schieten, getuige de 5-0 zege bij VDL.

DoCoS-Honselersdijk begint zaterdag om 14.30 uur op het sportpark van DoCoS aan de Haagse Schouwweg in Leiden.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq