DoCoS te gast in derby bij RCL

DoCoS mag zaterdag op bezoek bij RCL bewijzen dat de verrassende zege op koploper Die Haghe een passend vervolg kan krijgen.

LEIDEN, 5 april 2018 – DoCoS gaat zaterdag op bezoek voor de derby bij RCL die voor beide teams in het teken staat om verder weg te lopen van de twaalfde plaats. Die plek betekent aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud. DoCoS heeft drie punten voorsprong op nummer twaalf TAVV, RCL heeft vier punten voorsprong op TAVV. Beide ploegen zijn daarom in deze derby gebaat bij puntenwinst.

De derby tussen RCL en DoCoS staat voor de Leiderdorpse gastheren bovendien in het teken van de feestelijke opening van het vernieuwde complex. Een eer voor DoCoS om de derby der roodwitten bij die gelegenheid in sportpark De Bloemerd te mogen spelen. Belangrijker is echter voor beide teams om punten te pakken in de strijd om afstand te houden tot de twaalfde plaats. DoCoS deed dat vorige week door een verrassende zege op koploper Die Haghe (3-2). RCL pakte ook de volle winst: 2-1 tegen SVC ’08.

RCL sterk in eigen huis

Voor DoCoS wordt het een lastige derby. RCL behoort, ook al staat de ploeg op de gewone ranglijst onderin, bij de top-5 als die wordt opgemaakt alleen op basis van thuiswedstrijden. Die top-5 wordt aangevoerd door Valken ’68, Die Haghe en Honselersdijk die allemaal bij de beste vier behoren in de tweede klasse C. RCL heeft thuis maar een puntje minder binnengehaald dan Valken ’68 en Die Haghe dat deden. Verloren werd er van Die Haghe, maar verrassend genoeg ook tegen nummer twaalf TAVV.

De historie spreekt vooralsnog niet in het voordeel van DoCoS. Vorig seizoen verloor DoCoS twee keer van RCL, thuis met 3-5 en uit met 2-0. Dit seizoen werd het bij DoCoS tussen beide ploegen, die vorig seizoen besloten met de nacompetitie om promotie, een gelijkspel (1-1).

De derby RCL – DoCoS begint zaterdag om 14.30 uur op het terrein van RCL in sportpark De Bloemerd in Leiderdorp.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq