DoCoS tegen Berkel in blessuretijd gestaakt

Het duel tussen DoCoS en Berkel is in blessuretijd, bij een stand van 1-2, gestaakt.

LEIDEN, 15 december 2018 – De laatste competitiewedstrijd van DoCoS voor de winterstop, tegen Berkel is bij een stand van 1-2 in de 91e minuut gestaakt. Volgens de scheidsrechter zijn wanordelijkheden na de tweede treffer van de bezoekers aanleiding om het duel te staken. Er waren op dat moment nog drie minuten blessuretijd te spelen.

DoCoS en Berkel legden een eerste helft op de mat met weinig hoogtepunten. Berkel had het middenveld in handen, kreeg de betere kansen en scoorde een keer (doelpunt Alex de Ronde). DoCoS mocht doelman Van Abswoude dankbaar zijn dat die in de slotfase van de eerste helft twee zekere doelpunten voorkwam. Na rust ging DoCoS op zoek naar de gelijkmaker, maar waren de beste kansen voor de bezoekers, die of het vizier slecht hadden afgesteld of doelman Van Abswoude op hun weg vonden. DoCoS maakte met een prachtige kopbal van Chris van Empel een fraai doelpunt, maar de scheidsrechter nam het vlagsignaal van de Berkelse grensrechter over.

Fraaie gelijkmaker

Toch werd het in de slotfase alsnog gelijk. Uit een vrije trap op de rechterkant van het middenveld schoot Mitchel Klein de bal hoog voor het doel. Daar kopte invaller Dave Ravensbergen de bal op fraaie wijze in het doel: 1-1. Daarmee leek DoCoS in een duel dat zo maar met drie of vier doelpunten verschil verloren had kunnen worden, alsnog een punt te pakken. Echter, op de drempel van de blessuretijd sloegen de bezoekers uit een hoekschop alsnog toe. Bij de tweede paal stond verdediger Loek Buitenhuis helemaal vrij: 1-2.

In de feestvreugde die daarop volgde aan de zijkant van het veld was niet iedereen even blij met de tweede Berkelse treffer. De scheidsrechter dirigeerde daarop de teams naar de kleedkamers en besloot vervolgens om de wedstrijd definitief te staken.

Naar de 9e plaats

DoCoS zakt na twaalf ronden naar de 9e plaats. Het duel tegen Berkel is nog niet in de stand opgenomen. De afstand tot de nacompetitieplekken (plek 12, SVC ’08, en 13, Berkel,) bedraagt 1 punt. De afstand tot de koploper en winterkampioen Voorschoten ’97 (dat met 2-2 gelijk speelde bij Valken ’68) is zeven punten. DoCoS hervat de competitie na de winterstop op 19 januari 2019 met een uitwedstrijd bij hekkensluiter TAVV, dat vandaag met 1-0 verloor bij UVS.

Karakteristieken

DoCoS – Berkel gestaakt in 91e minuut bij stand van 1-2 (0-1). 33. Alex de Ronde 0-1, 87. Dave Ravensbergen 1-1, 90. Loek Buitenhuis 1-2.

Opstelling: Mitchel van Abswoude. Michael van Voorthuizen, Pieter Maat, Joshua Overvliet, Rowin Peet, Rowin Peet, Tijn van Meegen (72. Dave Ravensbergen), Shairon Mhanni (63. Adam Atif), Mitchel Klein, Luc Quellhorst, Chris van Empel, Sandjai Gajadien (61. Lars de Ridder).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq