DoCoS tegen DSO op zoek naar herstel

DoCoS mag thuis tegen DSO uit Zoetermeer op zoek naar herstel van de nederlaag bij koploper Lugdunum.

Leiden, 11 oktober 2017 – DoCoS krijgt ook in zijn vierde duel een tegenstander van formaat. DSO dat hunkert op terugkeer naar de eerste klasse komt op bezoek. DoCoS zit na de nederlaag bij koploper Lugdunum in het zelfde schuitje als de bezoekers uit Zoetermeer. Beide ploegen bivakkeren na drie duels aan de bovenkant van de middenmoot en hebben dus een overwinning nodig om aan te sluiten bij de top van de tweede klasse C.

De ontmoetingen tussen DoCoS (Door Combinatie Sterk) en DSO (Door Samenspel Overwinnen), twee subtoppers uit de vorige competitie, staan garant voor veel doelpunten. Voor eigen publiek won DoCoS vorig jaar in een spectaculaire wedstrijd, na een achterstand van 1-3 en 3-4, met 5-4. In Zoetermeer verloor een krachteloos DoCoS aan het einde van het seizoen met 4-2 na een 2-2 tussenstand. DoCoS dreigde toen de nacompetitie om promotie mis te lopen ten gunste van DSO maar eindigde uiteindelijk boven de bezoekers uit Zoetermeer.

Beweeglijke aanvaller

DSO is de nieuwe competitie met drie opvallende resultaten begonnen. Uit tegen TAVV in Ter Aar en thuis tegen debutant Nieuwkoop en HVC ’10 – op de valreep – boekte DSO telkens een gelijkspel. Die resultaten tonen voorlopig aan dat DSO nog niet het snelle beslissende combinatievoetbal heeft gevonden waar DoCoS vorig seizoen en zeker in de uitwedstrijd in Zoetermeer weinig tegen in te brengen had.

Waar DSO wel over beschikt, is de beweeglijke aanvaller Tim Lamboo. In de bekercompetitie besliste Lamboo in zijn eentje het duel tegen TOGB door alle vijf doelpunten te maken. Dezelfde Lamboo, die vorig seizoen tegen DoCoS in Zoetermeer twee keer scoorde, was ook verantwoordelijk voor de gehele productie afgelopen zaterdag in het 2-2 gelijkspel tegen HVC ’10.

HVC ’10 als graadmeter

DoCoS op zijn beurt heeft door het verlies in de stadsderby bij koploper Lugdunum slechts een puntje meer dan DSO, vier om drie punten na drie duels. Een nog niet betrouwbare graadmeter hebben beide ploegen omdat zij beiden tegen HVC ’10 speelden. DoCoS won de openingswedstrijd in Hoek van Holland met 1-2 terwijl DSO afgelopen zaterdag op het laatste nippertje de gelijkmaker wist te maken tegen HVC ’10.

Wat deze resultaten tegen HVC ’10 waard zijn, zal zaterdag blijken als DoCoS en DSO om half drie op het sportpark aan de Haagsche Schouwweg aan de vierde competitieronde beginnen.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq