DoCoS tegen roemruchte ARC in play offs

DoCoS komt in de halve finale van de playoffs om promotie naar de 1e klasse uit tegen het roemruchte ARC uit Alphen aan den Rijn.

Leiden, 15 mei 2017 – DoCoS kruist in de halve finale ronde van de nacompetitie de degens met het roemruchte ARC uit Alphen aan den Rijn. DoCoS, debutant in de 2e klasse, begint zaterdag 20 mei met een thuiswedstrijd. De return is op dinsdag 23 mei in Alphen aan de Rijn op het sportpark van eerste klasser ARC.

De tegenstander van DoCoS in de halve finaleronde van de nacompetitie om een plek in de 1e klasse is een club van naam en faam. ARC uit Alphen aan Rijn, de club van voormalig Ajacied Johnny Heitinga, speelde tot voor kort op het hoogste niveau van het amateurvoetbal in Nederland. Van 1987 tot 1996 speelde ARC in de 1e klasse, wat toen het hoogste amateurniveau was. Toen in 1996 de hoofdklasse werd gevormd, was ARC er bij. De Alphenaren speelden tot 2010 twaalf seizoenen in de hoofdklasse, wat toen het hoogste amateurniveau in Nederland was; degradeerde twee keer maar kwam twee keer terug vanuit de 1e klasse in de hoofdklasse.

In 2010 was ARC er bij toen de Topklasse (wat nu de derde divisie is) werd ingesteld. Als laatste kwalificeerde ARC zich voor de Topklasse waarin de ploeg twee seizoenen meedraaide.

Debuut en degradatie in 2012

Toen DoCoS zijn debuutjaar in het zaterdagvoetbal in 2012 in de 4e klasse voltooide met een tiende plaats, ruim boven GWS en Football Factory, degradeerde ARC als hekkensluiter uit de Topklasse.

Een jaar later, in 2013, toen DoCoS onder leiding van oud-ARC-speler Joop Lankhaar kampioen werd in de 4e klasse en promoveerde naar de 3e klasse, degradeerde ARC opnieuw; dit keer vanuit de hoofdklasse naar de 1e klasse. Een derde terugkeer naar de hoofdklasse zat er niet in ofschoon ARC twee keer dicht in de buurt kwam met een 3e en 5e plaats. Het huidige, vierde seizoen in de 1e klasse sloot ARC af op de 11e plaats en dat betekent voor de Alphenaren nacompetitie om behoud van het 1e klasserschap. Te beginnen tegen DoCoS dat in 2016 onder leiding van trainer Nico van der Salm kampioen werd in de 3e klasse en als debutant in de 2e klasse zich op de slotdag kwalificeerde voor de nacompetitie om een plaats in de 1e klasse.

De winnaar van de tweestrijd tussen DoCoS en ARC komt in de finaleronde uit tegen de winnaar van de ontmoetingen tussen RCL en Hellevoetsluis. Alleen de winnaar van de finaleronde speelt volgend seizoen in de 1e klasse.

Bekerontmoeting

DoCoS en ARC speelden één officiele wedstrijd tegen elkaar. In de voorbereiding op het huidige seizoen ontmoetten beide clubs elkaar in de bekercompetitie. In Alphen aan den Rijn won ARC toen met 2-0 van DoCoS.

Lees verder na de foto

Bij de foto: DoCoS onder leiding van aanvoerder Danny Maaskant betreedt het veld van ARC voor het bekerduel in de voorbereiding op het huidige seizoen

Aanvang van het eerste duel in de halve finaleronde tussen DoCoS en ARC is zaterdag 20 mei 2017 om 14.30 uur op het sportpark aan de Haagsche Schouwweg.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq