DoCoS: Thuis tegen voormalige Shell-club Te Werve

DoCoS ontvangt zaterdag titelfavoriet uit Rijswijk, HVV Te Werve, de voormalige Shell-voetbalclub uit Den Haag.

Leiden, 19 september 2016 – DoCoS treft zaterdag als koploper zonder puntenverlies de bezoekers uit Rijswijk van Te Werve, die vijfde staan maar ook nog geen puntenverlies incasseerde. De voormalige Shell-voetbalclub is een van de belangrijkste titelfavorieten in de 2e klasse C. Voor DoCoS is het na drie duels ook de eerste tegenstander uit het zogeheten linkerrijtje van de ranglijst. Een interessante test om te zien wat debutant DoCoS in de 2e klasse waard is.

DoCoS treft in Te Werve een voormalige bedrijfsclub van multinational Shell die tot 2014 altijd op het laagste niveau in het Haagse voetbal figureerde. Afwisselend speelde Te Werve in de 5e of 4e klasse.

Te Werve is honderd jaar geleden op 1 september 1916 opgericht in Rijswijk maar speelde de grootste tijd van zijn bestaan in Den Haag. In 2014 koos het bestuur ervoor om terug te keren naar de geboortegrond in het stadsdeel Te Werve in Rijswijk.

De keuze voor Rijswijk heeft ook een ommekeer te weeg gebracht in de voetbalambities van Te Werve. Het heroptreden in Rijswijk leidde in 2014 direct tot een tweede plaats in de 4e klasse met promotie via de nacompetitie. Afgelopen seizoen pakte Te Werve als debutant het kampioenschap in de Haagse-Westlandse derde klasse van het zaterdagvoetbal. De beloning: promotie naar de 2e klasse. Te Werve is in de 2e klasse dus net zo goed als DoCoS een debutant.

Te Werve kleiner dan Boshuizen

In de 2e klasse C van DoCoS is Te Werve veruit de kleinste vereniging. De Rijswijkse voetbalclub telt drie seniorenelftallen en 1 veteranenelftal,. Dat is dus nog kleiner dan FC Boshuizen, de Leidse zondag eersteklasser die 3 seniorenelftallen heeft en twee veteranenteams in de wei brengt.

De ambities van Te Werve zijn groot. De groenwitten willen doorstoten naar de eerste klasse en hebben hun selectie afgelopen zomer met een groot aantal spelers versterkt, die bij gebrek aan eigen jeugd van elders komen waaronder de Rijswijkse hoofdklasser Haaglandia, dat recentelijk zichzelf failliet verklaarde en zich uit de competitie terugtrok.

De uitdaging aan trainer Huib van Oostrom Soede om de ambities dit seizoen te realiseren. Van Oostrom Soede is geen onbekende in de Leidse regio. Hij werd afgelopen winter de nieuwe trainer van de zondagtak van Voorschoten ’97 waar voormalig DoCoS-speler Niels van den Berg voor de doelpunten zorgt. Van Oostrom Soede combineert dit seizoen het dubbele trainerschap van Te Werve en Voorschoten ’97. In het verleden deed hij dat ook in een dubbelfunctie bij BMT en De Ster, en daarvoor bij GSC Esdo en Te Werve.

Te Werve staat na drie speelronde met het vaandelteam op de vijfde plaats met 6 punten uit 2 wedstrijden. De uitwedstrijd tegen Kethel Spaland, waarvan DoCoS afgelopen zaterdag won, is verschoven naar 22 oktober. Te Werve speelt bij DoCoS dus zijn eerste uitwedstrijd in de competitie. Thuis werd twee keer gewonnen: het openingsduel met 2-0 tegen Sportclub Monster en afgelopen zaterdag werd er van CWO uit Vlaardingen gewonnen. Na een 2-0 ruststand werd het uiteindelijk 2-1 voor Te Werve dat dus cijfermatig in de tweede helft met een man meer CWO niet van zich wist af te spelen.

In de voorbereiding plaatste Te Werve zich in de beker voor de volgende ronde door twee overwinningen (4-2 thuis tegen zondag eersteklasser Laakkwartier, dat een week geleden van Boshuizen verloor, en uit met 4-2 bij zondag tweedeklasser VUC). Tegen eersteklasser SVC ’08, de kampioen van vorig jaar in de 2e klasse C, speelde Te Werve met 0-0 gelijk.

De wedstrijd DoCoS-Te Werve begint zaterdag 24 september 2016 om 14.30 uur op het terrein van DoCoS aan de Haagsche Schouwweg.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq