DoCoS treft in Stevenshofderby koploper Voorschoten '97

DoCoS krijgt zaterdag in de Stevenshofderby koploper Voorschoten ’97 op visite.

LEIDEN, 8 maart 2019 – DoCoS in de Stevenshofderby, zaterdag, tegen Voorschoten ’97 is de strijd tussen de nummer voorlaatst en de koploper in de tweede klasse C. De derby betekent voor DoCoS een nieuwe poging om uit de onderste regionen van de ranglijst weg te komen. De bezoekers van Voorschoten ’97 verdedigen de koppositie op de ranglijst en azen na het gelijkspel in Monster op een overwinning om de concurrentie, waaronder UVS, op afstand te houden.

De zogeheten Stevenshofderby, vernoemd naar de Leidse stadswijk die tussen de voetbalvelden van DoCoS en Voorschoten ’97 is gelegen en voor beide verenigingen een kweekvijver van voetbaltalent, wordt pas sinds vorig seizoen gespeeld. DoCoS speelde vanaf de fusie in 1936 altijd in het zondagvoetbal en maakte in 2011 de overstap naar het populaire zaterdagvoetbal. DoCoS begon in de vierde klasse en werd onder leiding van oud-international Joop Lankhaar na twee seizoenen kampioen na een gewonnen duel met stadgenoot UVS. Vervolgens had DoCoS drie seizoenen nodig om opnieuw kampioen te worden. De titel in de derde klasse werd gepakt onder leiding van trainer Nico van der Salm en daarmee volgde promotie naar de tweede klasse voor de een na grootste voetbalvereniging van Leiden.

Verrassing?

DoCoS speelde zijn eerste Stevenshofderby afgelopen seizoen omdat Voorschoten ’97 na zestien seizoenen eerste klasse en hoofdklasse terugkeerde in de tweede klasse. In Voorschoten verraste DoCoS met 0-3 door doelpunten van Jorrit Bouwmans en Simon Jouby. Voor eigen publiek verloor DoCoS met 1-2, met opnieuw een treffer van Simon Jouby die eerder voor Voorschoten uitkwam. Eerder dit seizoen werden de bordjes weer verhangen: DoCoS verloor bij Voorschoten ’97 met 2-0. De grote vraag voor komende zaterdag: gaat DoCoS onder leiding van aanvoerder Simon Jouby voor een verrassing zorgen door tegen de koploper de winst naar zich toe te halen?

DoCoS kan de punten goed gebruiken. Na een behoorlijke seizoensstart kende DoCoS in de eerste maanden van 2019 een forse terugval: vier nederlagen en alleen winst op Te Werve. Vorige week ging het eerder gestaakte duel tegen Berkel verloren; in het restant van drie minuten kon DoCoS de 1-2 achterstand niet meer repareren. Daardoor zakte DoCoS naar de dertiende, tevens voorlaatste plaats op de ranglijst. DoCoS heeft evenveel punten als Sportclub Monster. Beide ploegen staan op de twee plekken die aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud betekenen. Sportclub Monster verraste twee weken geleden met een gelijkspel tegen koploper Voorschoten ’97, maar verloor vorige week het inhaalduel bij hekkensluiter TAVV. De ploeg uit Ter Aar, die als nummer laatst op een rechtstreekse degradatieplek staat, is daardoor dichter bij DoCoS en Sportclub Monster gekomen. Elk punt telt daarom voor DoCoS dat nog negen duels heeft om zich veilig te spelen.

Aftrap

De aftrap van de Stevenshofderby tussen DoCoS en Voorschoten ’97 is zaterdag 9 maart 2019 om 14.30 uur op het sportpark van DoCoS aan de Haagse Schouwweg in Leiden.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq