DoCoS treft vier nieuwelingen in tweede klasse

DoCoS start voor het vierde jaar op rij in de 2e klasse C van het zaterdagvoetbal in West II. Deze klasse telt vier nieuwe ploegen.

LEIDEN, 15 juli 2019 – DoCoS start na de gewonnen nacompetitie opnieuw in de tweede klasse. De KNVB heeft vandaag bekend gemaakt dat DoCoS opnieuw in de 2e klasse C van het zaterdagvoetbal in West II uitkomt. Deze klasse telt in het nieuwe seizoen negen bekende tegenstanders waaronder stadgenoot UVS en vier nieuwelingen: Westlandia, Kagia, Van Nispen en Wateringse Veld.

DoCoS treft in de tweede klasse C negen ploegen die afgelopen seizoen beter presteerden dan DoCoS. Dat zijn respectievelijk de nummers twee tot en met elf van het afgelopen seizoen te weten:

DSO uit Zoetermeer dat op doelcijfers de titel moest laten aan Voorschoten ’97 en dat vervolgens in de nacompetitie om promotie in de eerste ronde werd uitgeschakeld door Vitesse Delft;

Valken ’68 uit Valkenburg dat na een prachtige tweede seizoenshelft als derde eindigde, mocht starten in de nacompetitie maar in de eerste ronde er met 4-1 afging in Naaldwijk bij eersteklasser Westlandia;

Stadgenoot UVS dat in de slotfase de kansen op de titel verspeelde en dat samen met DoCoS de hoogste spelende Leidse ploeg is in het zaterdagvoetbal;

Soccer Boys uit Bleiswijk dat verrassend als vijfde eindigde en daarmee de terugkeer in de tweede klasse op uitstekende wijze glans gaf;

RCL uit Leiderdorp, tegen wie DoCoS pas een keer gelijk speelde maar wat toen in de voorlaatste wedstrijd van het seizoen wel betekende dat DoCoS nacompetitie om behoud moest gaan spelen;

Berkel uit Berkel en Rodenrijs, dat zich met een knappe tweede seizoenshelft naar de veilige regionen speelde;

Te Werve uit Rijswijk dat na een seizoen terugkeerde uit de eerste klasse maar nooit meespeelde om de titel;

HVC ’10 uit Hoek van Holland, tegen wie DoCoS afgelopen seizoen twee keer onderuit ging;

SVC ’08 uit Scheveningen dat buiten bereik bleef van DoCoS waardoor DoCoS nacompetitie om behoud moest gaan spelen; .

Vier nieuwelingen

De tweede klasse C kent in het nieuwe seizoen vier nieuwelingen. Westlandia uit Naaldwijk degradeerde via de nacompetitie uit de eerste klasse: tegen Valken ’68 werd nog wel gewonnen maar in de halve finale ging het mis toen Westlandia van Vitesse Delft verloor. Westlandia keert daarmee na drie seizoen in de 1e klasse terug in de 2e klasse C. In 2016 promoveerde Westlandia, samen met kampioen SVC ’08, ten koste van RCL naar de 1e klasse.

Van de vier nieuwelingen zijn er drie promovendi. Kagia uit Lisserbroek, een oude bekende van DoCoS uit het kampioensjaar in de derde klasse, werd met vlag en wimpel kampioen in de derde klasse van West I. Kagia speelde een keer eerder in de 2e klasse: in het seizoen 2011-2012 maar degradeerde toen na 1 seizoen terug naar de derde klasse.

Van Nispen uit De Zilk werd afgelopen seizoen ook kampioen. Op overtuigende wijze liet Van Nispen in zijn derde klasse ploegen als Be Fair, Lugdunum en VVSB, de tegenstanders van DoCoS in de nacompetitie om behoud, achter zich. Van Nispen is van oudsher een zondagclub maar in 2016 begon de club met een zaterdagtak, gevuld met oud-spelers die in de top van de Bollenstreekclubs niet aan de bak kwamen. Het resultaat klinkt als een klok: kampioen in het eerste jaar in de vierde klasse en vervolgens tweede en daarna kampioen in het tweede jaar in de derde klasse.

De derde debutant is nog een tikkeltje succesvoller dan Van Nispen. Wateringse Veld Kranenburg is een fusie van SV Wateringse Veld en vv GONA en startte in 2014 in de zondag 1e klasse. In het tweede seizoen volgde degradatie uit de 1e klasse; in het derde seizoen degradatie uit de 2e klasse. Daarop maakte de club de overstap naar het zaterdagvoetbal. In het debuutjaar leverde dat onmiddellijk de titel op in de vierde klasse. Het debuutjaar in de 3e klasse werd na een spannende strijd met KMD vervolgens afgesloten met de titel en daarmee de tweede promotie op rij, dit keer naar de 2e klasse C.

Verdwenen

De vier nieuwelingen vervangen kampioen Voorschoten ’97 dat na twee seizoenen tweede klasse weer terug is in de eerste klasse. De Stevenshofderby ontbreekt daarom in het nieuwe seizoen op het wedstrijdprogramma in 2C. Ook debutant VELO uit Wateringen start in het nieuwe seizoen in de eerste klasse. VELO won de eerste periode, eindigde als zevende maar speelde een geweldige nacompetitie met winst op achtereenvolgens Nieuwenhoorn, Sparta Rotterdam en Vitesse Delft waardoor de Wateringers meteen doorgaan naar de 1e klasse. Verder zijn Sportclub Monster (na een nederlaag in de nacompetitie tegen Lyra) en TAVV uit Ter Aar gedegradeerd naar de derde klasse.

Tweede elftal

Ook de indeling van het tweede selectie-elftal van DoCoS is bekend. DoCoS 2 komt uit in de 2e klasse en treft daar de reserves van DWO, Kagia, UVS en VVSB als nieuweling. De overige teams zijn bekenden uit het afgelopen seizoen: Katwijk 3, Nieuwkoop 2, Noordwijk 3, Oegstgeest 2, Quick Boys 4, Rijnsburgse Boys 3 en SVC ’08 2.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq