DoCoS treft weer een nummer 2

DoCoS kan opnieuw de borst namaken. Na UVS treft DoCoS opnieuw een nummer 2 van de ranglijst: Valken ’68 komt zaterdag op visite.

LEIDEN, 16 mei 2018 – DoCoS krijgt opnieuw een zware dobber. Zaterdag treft DoCoS opnieuw een nummer 2 van de ranglijst. Op visite komt Valken ’68 dat door het gelijkspel van DoCoS bij UVS de tweede plaats, op doelsaldo, heeft overgenomen van UVS. DoCoS is nog niet veilig want het gat tot de gevreesde twaalfde plek is teruggelopen tot vier punten, met nog twee duels te gaan.

DoCoS kan voor het duel met Valken ’68 moed putten uit het 1-1 gelijkspel dat bij UVS werd behaald. Maar daar staat tegenover dat DoCoS nog nooit een punt pakte tegen de geelrode buurman uit Valkenburg. DoCoS verloor vorig seizoen twee keer, en dit seizoen ging de uitwedstrijd met 2-1 verloren bij de Valkenburgers die komende maand hun vijftig jarig bestaan vieren en dat het liefste met een titel zouden willen opfleuren. Valken ’68, dat zelf met 5-1 afgelopen zaterdag won van Lugdunum, heeft door de puntendelingen van UVS en vooral koploper Die Haghe (tegen RCL) nog steeds en opnieuw kans op het kampioenschap. Valken ’68, dat eerder dacht na nederlagen bij Die Haghe en DSO dat de titel uit zicht was, moet dan zelf wel winnen bij DoCoS en hopen dat Die Haghe in de lastige uitwedstrijd bij SVC ’08 in de fout gaat. DoCoS daarentegen kan de punten goed gebruiken om uit de buurt te blijven van de twaalfde plaats, die aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud betekent.

Spannende tweede klasse

In de spannende tweede klasse C is tot op de voorlaatste competitiewedstrijd nog geen enkele beslissing gevallen. De titelstrijd, de deelname aan de nacompetities om promotie en degradatie maar ook rechtstreekse degradatie liggen allemaal nog open.

Nacompetitie om behoud

DoCoS speelt in de laatste twee duels om weg te blijven van de twaalfde plek die nacompetitie om behoud betekent. De concurrenten van DoCoS zijn TAVV, Lugdunum en RCL. TAVV, vier punten minder dan DoCoS, heeft een lastige uitwedstrijd bij HVC ’10 dat nog steeds in de race is om een mogelijke plek in de nacompetitie om promotie. Daarvoor is nodig dat TAVV Lugdunum, de winnaar van de eerste periode, achterhaalt! Lugdunum, een punt minder dan DoCoS, ontvangt Voorschoten ’97 dat bij winst mee blijft doen in de strijd om de derde periode. RCL, vijf punten voor op TAVV, is bijna veilig maar moet zekerheidshalve een punt halen tegen UVS, dat strijdt om de winst in de derde periode.

Kampioenschap en directe degradatie

Die Haghe kan zaterdag kampioen worden wanneer er bij SVC ’08 wordt gewonnen. Bij een gelijkspel of nederlaag van Die Haghe kunnen UVS (uit bij RCL) en Valken ’68 (uit bij DoCoS) de achterstand tot een of twee punten verkleinen.

Een beslissing kan zaterdag ook vallen in de strijd om rechtstreekse degradatie. Nieuwkoop, nummer dertien op de ranglijst, ontvangt hekkensluiter CVC Reeuwijk. Bij winst is Nieuwkoop zeker van de nacompetitie om behoud en degradeert CVC Reeuwijk. Bij een gelijkspel of winst van CVC Reeuwijk valt de beslissing over directe degradatie op de laatste competitiedag in de duels van CVC Reeuwijk tegen DoCoS en de derby tussen TAVV en Nieuwkoop.

Nacompetitie om promotie

Voor de nacompetitie om promotie hebben zich tot nog toe geplaatst Die Haghe en Lugdunum. Wanneer Die Haghe kampioen wordt gaat zijn periodetitel naar de nummer twee op de ranglijst, UVS of Valken ’68. Lugdunum doet mee aan de nacompetitie om promotie wanneer de ploeg er in slaagt te finishen op de huidige elfde plaats, of hoger, op de algemene ranglijst. Wanneer Lugdunum naar de twaalfde plaats zakt en dus wordt gepasseerd door TAVV verliest Lugdunum het recht op deelname aan de nacompetitie om promotie en speelt het nacompetitie om behoud.

Voor de drie plekken in de nacompetitie om promotie – al dan niet als vervanger van Lugdunum, eerste periodewinnaar, en Die Haghe, tweede periodewinnaar – zijn in de race UVS, Valken ’68, Honselersdijk (zaterdag op visite bij DSO dat nergens om speelt), HVC ‘10 en Voorschoten ’97. UVS, Honselersdijk of Voorschoten ’97 kunnen een direct toegangsbewijs verwerven door de derde periode te winnen. UVS heeft de beste papieren, want een punt voorsprong op zowel Honselersdijk als Voorschoten ’97.

De alternatieve route naar de nacompetitie om promotie is het meest ongewis. Wanneer Die Haghe kampioen wordt, neemt de nummer twee op de ranglijst de plek van de Hagenaars over in de nacompetitie om promotie. De strijd om de tweede plaats gaat tussen Valken ’68 en UVS. Wanneer UVS de derde periodetitel pakt, neemt bij een titel van Die Haghe Valken ’68 de plek in de nacompetitie over van de Hagenaars. Wanneer UVS naast de derde periodetitel grijpt ten gunste van Honselersdijk of Voorschoten ’97 én UVS ook geen tweede wordt en Lugdunum eindigt op de elfde plaats of hoger grijpt UVS naast een plek in de nacompetitie om promotie.

De nummer vier op de gewone ranglijst, Honselersdijk of HVC ’10, maak ook nog kans op een plek als vervanger in de nacompetitie om promotie. Dat gebeurt alleen wanneer Lugdunum wordt achterhaald door TAVV en als twaalfde eindigt en daarmee nacompetitie om behoud moet spelen.

Aftrap

DoCoS-Valken ’68 begint zaterdag om 14.30 uur op het sportpark van DoCoS aan de Haagsche Schouwweg.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq