DoCoS uit naar koploper HVC '10 in Hoek van Holland

DoCoS gaat op bezoek bij koploper HVC ’10 in Hoek van Holland en moet zich daar zien te herstellen van de forse nederlaag tegen RCL.

Leiden, 12 oktober 2016 – DoCoS wacht opnieuw een zware tegenstander. Zaterdag gaat DoCoS op bezoek bij koploper HVC ’10. De ploeg uit Hoek van Holland gaat samen met RCL aan de leiding, maar bezet door de late treffer van Simon Jouby in het duel tegen RCL, de eerste plaats op doelsaldo. Bij HVC ’10 moet DoCoS zich zien te herstellen van de forse 3-5 nederlaag tegen RCL.

DoCoS gaat op bezoek bij een jonge fusieclub. HVC ’10 ontstond zes jaar geleden uit een fusie van vv Hoek van Holland en vv Hoekse Boys, die beiden al decennia op het niveau van derde en vierde klasse speelden. Het eerste elftal van HVC ’10 begon in de 3e klasse en debuteerde met het kampioenschap. De beloning: promotie naar de tweede klasse. In het derde seizoen in de 2e klasse eindigde HVC ’10 als tweede en promoveerde via de nacompetitie naar de 1e klasse. Het verblijf in de 1e klasse – met onder meer duels tegen Voorschoten ’97 – duurde een seizoen. HVC ’10 ontsnapt aan directe degradatie maar delfde het onderspit in de nacompetitie. Afgelopen seizoen slaagde HVC ’10 er niet in om een rol van betekenis te spelen in een poging het verloren terrein goed te maken.

Gewonnen van Valken ‘68

Dit seizoen is de Hoek van Hollandse fusieclub goed gestart. Na zes competitieronden gaat HVC ’10 aan de leiding samen met titelfavoriet, RCL uit Leiderdorp. HVC ’10 ontmoette uit het linkerrijtje pas een tegenstander: titelpretendent Valken ’68 werd voor eigen publiek met 1-0 verslagen. In de vijf duels tegen de teams uit het rechterrijtje werd twee keer gelijk gespeeld en drie keer gewonnen. De grootste zege boekte HVC’10 bij Soccer Boys (0-5 winst). HVC ’10 speelde tegen drie ploegen die DoCoS ook heeft ontmoet: bij UVS werd in de openingswedstrijd met 3-3 gelijk gespeeld na een 0-3 voorsprong, thuis tegen LYRA werd met 1-1 gelijk gespeeld en met 4-2 gewonnen van hekkensluiter Kethel Spaland. Afgelopen zaterdag won HVC ’10 de Waterwegderby bij VDL in Maassluis met 1-2.

Sportcomplex Rondgang

HVC ’10 telt 8 seniorenteams, twee JO-19-teams, drie JO-17 teams, drie JO-15 elftallen, drie JO-13 elftallen, 5 JO-11- en 5 JO-9-zeventallen en drie vrouwen- en meisjesteams. Het sportcomplex van HVC ’10 ligt aan de Rondgang in Hoek van Holland.

Het duel tussen HVC ’10 en DoCoS begint zaterdag om 14.30 uur.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq