DoCoS uit naar VDL in Maassluis

DoCoS mag de goede lijn van de winst tegen Lyra proberen door te trekken bij VDL in Maassluis, de club waar Feyenoorder Tony Vilhena ooit begon.

LEIDEN, 28 maart 2017 – DoCoS gaat zaterdag voor het eerst in zijn historie op bezoek bij VDL in Maassluis. Op bezoek bij de club waar Feyenoorder Tony Vilhena opgroeide, mag DoCoS proberen een mooi vervolg te geven aan de forse 4-0 zege op Lyra van afgelopen zaterdag.

DoCoS treft met VDL een tegenstander die uitstekend uit de winterstop kwam met een goede serie van vier wedstrijden met drie keer winst (DSO 4-0, Kethel Spaland 5-2 en Sp. Monster 3-2) en een gelijkspel (2-2) tegen Schiedamse buurman CWO. Daarna kwam de klad er in met twee nederlagen op rij (thuis 1-2 tegen Lyra en uit 3-1-verlies bij HVC ’10). Juist daarom was de puntendeling (1-1) afgelopen zaterdag tegen nummer twee RCL des te verrassender.

Nacompetitie

VDL zal ongetwijfeld moed putten uit dat resultaat om tegen DoCoS revanche te nemen voor de zure nederlaag in Leiden. Destijds won DoCoS in blessuretijd door een kopdoelpunt van Danny Maaskant met 1-0. VDL heeft bovendien de punten hard nodig omdat de andere

Lees verder na de foto

Bij de foto: Danny Maaskant heeft in de thuiswedstrijd tegen VDL de beslissende 1-0 gescoord.

ploegen (Lyra, UVS, Honselersdijk en Sportclub Monster) die evenals VDL de nacompetitieplekken tegen degradatie willen ontlopen VDL in de nek hijgen. DoCoS op zijn beurt verdedigt de gedeelde derde plaats en strijd met RCL en CWO om een plek in de nacompetitie voor promotie.

Tiende seizoen zaterdagvoetbal

VDL Maassluis is bijna honderd jaar. De club werd op 6 mei 1918 opgericht en speelde tot 2007 in het zondagvoetbal. Toen maakte VDL de overstap naar het zaterdagvoetbal, debuteerde met het kampioenschap in de vijfde klasse. In 2010 volgde het kampioenschap in de 4e klasse. Het debuut in de 3e klasse duurde een seizoen want via de nacompetitie promoveerde VDL gelijk door naar de 2e klasse. VDL heeft er inmiddels vijf seizoenen in de 2e klasse op zitten en scoorde respectievelijk een 9e, 11e, 6e, 4e en 10e plaats in de eindrangschikking. VDL Maassluis is daarom nu bezig aan zijn tiende seizoen in het zaterdagvoetbal.

Tony Vilhena

VDL Maassluis heeft evenals DoCoS een bekende voetballer die ooit bij de club begon. Was dat bij DoCoS voormalig Ajacied Ricardo van Rhijn, die nu bij Club Brugge speelt, bij VDL Maassluis begon de voetballoopbaan van Feijenoorder Tony Vilhena. VDL Maassluis is kleiner dan DoCoS. Het scheelt bijna twintig teams. VDL heeft 7 seniorenteams, 1 Onder-19-team en telt verder nog 7 juniorenteams, 11 pupillenteams, 1 vrouwenteam en 6 meidenteams. De club is daarmee nagenoeg even groot dan Excelsior Maassluis dat in de 2e divisie speelt en drie teams meer heeft dan VDL Maassluis.

Aanvang

De competitiewedstrijd tussen VDL en DoCoS begint zaterdag 1 april om 14.30 uur op het sportpark van VDL aan de Sportlaan 1 in Maassluis.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq