DoCoS underdog in stadsderby tegen UVS

DoCoS verschijnt zaterdag in de stadsderby tegen UVS als underdog aan de aftrap. De hooggeklasseerde stadgenoot is favoriet voor de zege.

LEIDEN, 21 november 2018 – DoCoS is zaterdag gastheer voor stadgenoot UVS. De blauwwitten uit de Kikkerpolder liepen zaterdag de eerste periodetitel mis, maar zijn desondanks favoriet voor de winst. DoCoS, afgezakt naar de twaalfde plaats, is de underdog in de eerste Leidse stadsderby in de 2e klasse.

DoCoS en UVS kenden afgelopen zaterdag beiden een slechte achtste competitieronde. DoCoS verloor overduidelijk (0-3) van HVC ’10 en zakte daardoor naar de twaalfde plaats. UVS op zijn beurt had twee wedstrijden op rij de eerste periodetitel voor het grijpen, maar speelde bij HVC ’10 gelijk en verloor afgelopen zaterdag in de slotseconden van Voorschoten ’97 (0-1). UVS raakte daardoor niet alleen de koppositie in de tweede klasse C kwijt maar greep daardoor ook naast de winst van de eerste periodetitel, die recht geeft na de competitie op het spelen van promotieduels naar de eerste klasse. DoCoS en UVS hebben beiden dus reden om zich te herstellen van een tegenvallende achtste competitieronde, maar op basis van de stand op de ranglijst is UVS de favoriet voor de winst.

Historie stadsderby aan de Haagsche Schouwweg

De stadsderby tussen DoCoS en UVS in het zaterdagvoetbal leverde in het seizoen 2012-2013 de winst op voor DoCoS. Voor eigen publiek won DoCoS met 3-0 en greep daarmee onder leiding van Joop Lankhaar het kampioenschap.

In het seizoen 2014-2015 troffen beide ploegen elkaar opnieuw in competitieverband omdat UVS het goede voorbeeld van DoCoS een jaar later was gevolgd met promotie naar de derde klasse. Op 2 mei 2015 speelde UVS voor een kleine kans op de titel en deed dat overtuigend. DoCoS verloor dat duel met 1-3. UVS promoveerde die zomer in de nacompetitie naar de tweede klasse. DoCoS volgde – opnieuw met een kampioenschap – een jaar later met promotie naar de tweede klasse.

Beide clubs kwamen daarom in het seizoen 2016-2017 voor het eerst tegen elkaar uit in de tweede klasse. In het tweede duel van het seizoen won DoCoS met 1-0 van de stadgenoot, door een fraaie treffer van Tim Gonlag.

In het afgelopen seizoen waren de rollen omgedraaid. De stadsderby aan de Haagsche Schouwweg, opnieuw in de tweede klasse, bijna een jaar geleden, op 25 november 2017, eindigde toen in 0-1. Matchwinnaar was toen Bart van der Weijden.

Aftrap

De Leidse stadsderby tussen DoCoS en UVS, de twee grootste en vitaalste voetbalclubs van Leiden, begint zaterdag om 14.30 uur op het sportpark van DoCoS aan de Haagsche Schouwweg.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq