DoCoS veilig ondanks nederlaag tegen Valken '68

DoCoS heeft het tweede klasserschap veilig gesteld. Het laatste thuisduel tegen Valken ’68 ging verloren maar omdat TAVV ook verloor, is DoCoS verzekerd van een derde jaar tweede klasse.

LEIDEN, 19 mei 2018 – DoCoS heeft het tweede klasserschap veilig gesteld. Het laatste thuisduel tegen Valken ’68 werd met 0-2 verloren. Maar gelukkig voor DoCoS verloor nummer twaalf TAVV bij HVC ’10. Daardoor kan TAVV met nog één wedstrijd te spelen DoCoS niet meer achterhalen omdat het verschil tussen beide ploegen vier punten blijft. Overigens is er over titel, degradatie, nacompetitie om promotie en behoud nog niets beslist in de spannende tweede klasse C.

DoCoS trof het niet in zijn voorlaatste competitieduel. Een gretig Valken ’68 speelde met veel druk, bravoure en af en toe stevig spel richting het Leidse doel. De bezoekers kregen snel wat ze wilden toen de buitenspelval na tien minuten niet goed dichtklapte. Uit een steekpass van Marc Langeveld kreeg Matthijs de Mooij een vrije kans die hij prima wist te benutten door de bal achter doelman Mitchel van Abswoude te schieten. De bezoekers waren in het eerste deel van de wedstrijd heer en meester, maar veel uitgespeelde kansen leverde dat niet op. Jaco van den Bent scoorde een keer in buitenspelpositie en Sven Boonstoppel kreeg een vrije kans maar schoot de bal tegen doelman Van Abswoude. DoCoS op zijn beurt kreeg een uitstekende kans op de gelijkmaker na een kwartier, op aangeven van Sven Ravensbergen mocht Chris van Empel uithalen, maar de spits schoot de bal voorlangs. Vlak voor rust vormde Ravensbergen het sluitstuk van een aanval en mocht vanaf de rand van de zestienmeter aanleggen, maar zijn schot van de bal was te zacht om doelman Van der Nagel in verlegenheid te brengen.

Meer evenwicht

De allerbeste kans op de gelijkmaker kreeg DoCoS direct na rust. Michael van Voorthuijzen ging op avontuur, passeerde Jan en alleman en besloot zijn actie met een fraai schot. Helaas voor DoCoS zoefde de bal net over het doel van Valken ’68. DoCoS speelde in het tweede bedrijf meer naar voren, maar kwam niet tot echte uitgespeelde kansen. Op zijn beurt kreeg Valken ’68 meer ruimte. Vooral Langeveld kwam met een paar fraaie acties in goede positie om de wedstrijd te beslissen, maar had zijn vizier niet scherp afgesteld.

DoCoS stuurde in de slotfase de lange mannen, Danny Maaskant en Tim Gonlag, naar voren maar de gelijkmaker bleef uit het zicht. Het waren juist de bezoekers die via een vlotte uitbraak de strijd besliste toen Robbert van Delft zich vrij voor doelman Van Abswoude zette en de bal in de verste hoek schoot: 0-2.

DoCoS veilig; verder nog niets beslist in 2C

DoCoS blijft tiende en speelt zich ondanks de nederlaag veilig omdat TAVV met 7-3 verloor bij HVC ’10. De strijd om plek twaalf, wat aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud betekent, gaat tussen TAVV en Lugdunum. De titelstrijd is ook nog open want koploper Die Haghe speelde met 1-1 gelijk bij SVC ’08. Die Haghe of Valken ’68 (met twee punten achterstand) spelen om het kampioenschap. De directe degradatie ligt ook nog open omdat CVC Reeuwijk bij Nieuwkoop won en daarmee de laatste plek, die rechtstreekse degradatie betekent, overdeed aan de Nieuwkopers. DoCoS gaat zaterdag op bezoek bij CVC Reeuwijk.

Voor de twee plekken in de nacompetitie om behoud gaat het tussen Nieuwkoop, CVC Reeuwijk, TAVV en Lugdunum. Voor de playoffs om promotie hebben Die Haghe, Valken ’68, Lugdunum en Honselersdijk de beste papieren. UVS verspeelde zijn poleposition als koploper in de derde periode door een gelijkspel bij RCL.

Karakteristieken

DoCoS-Valken ’68 0-2 (0-1). 10. Matthijs de Mooij 0-1, 90+1 Robbert van Delft 0-2.

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuizen, Danny Maaskant, Tim Gonlag, Steven Knijnenburg, Joshua Overvliet (80. Tijn van Meegen), Simon Jouby (86. Pieter Maat), Thomas Goebel, Sven Ravensbergen, Chris van Empel, Nils Slingerland (52. Kars Bisschop).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq