DoCoS verdedigt koppositie bij concurrent Koudekerk

DoCoS gaat zaterdag op visite bij concurrent, de nummer 3 op de ranglijst, Koudekerk om zijn koppositie te verdedigen en mogelijk uit te bouwen.

LEIDEN, 10 maart 2016 – DoCoS gaat uit bij Koudekerk, nummer 3 op de ranglijst met vier punten achterstand, zijn koppositie verdedigen en als het kan mogelijk versterken. Voor Koudekerk is het sowieso een wedstrijd van er-op-of-er-onder want verlies tegen DoCoS maakt het gat tussen de gastheren en de koploper zeven punten groot.

De topper in de 3e klasse A is zaterdag zonder twijfel de ontmoeting tussen Koudekerk en DoCoS. Na het gelijkspel van Koudekerk bij Kagia is de achterstand van Koudekerk op DoCoS gegroeid tot vier punten. Kagia, dat naar WDS gaat, staat op drie punten. DoCoS kan concurrent Koudekerk op flinke achterstand zetten terwijl Koudekerk op zijn beurt zich een nederlaag niet kan permitteren en met een gelijkspel ook niet veel opschiet.

Eerder dit seizoen speelden de beide ploegen in Leiden een aantrekkelijke topper die toen in een 1-1 gelijkspel eindigde. Met een zelfde resultaat zaterdag in Koudekerk blijft DoCoS sowieso koploper en blijft Koudekerk op vier punten achterstand. Het duel tussen Koudekerk en DoCoS is ook de ontmoeting tussen de beste aanval in de 3e klasse, Koudekerk (56 doelpunten), en de beste verdediging in de 3e klasse, DoCoS (15 doelpunten). Koudekerk heeft nu al bijna net zo veel doelpunten gemaakt als in het vorige seizoen toen de teller stopte bij 62 doelpunten. Opvallend is daarentegen ook dat Koudekerk vorig seizoen 36 doelpunten moest incasseren terwijl de Koudekerkse defensie nu al 35 treffers tegen kreeg.

In balans

DoCoS en Koudekerk zijn in de onderlinge duels in balans. In het debuutjaar van DoCoS in de derde klasse in het seizoen 2013-2014 won DoCoS twee keer. Thuis werd het 2-1 en in Koudekerk won DoCoS met 2-4, onder meer door een prachtig doelpunt van Erik van der Pot. DoCoS eindigde dat seizoen als 8e en Koudekerk als 9e.

Afgelopen seizoen maakte Koudekerk de schade goed. Twee keer verloor DoCoS. Voor eigen publiek met 0-1 en in Koudekerk kansloos met 4-1. DoCoS eindigde vorig seizoen als 8e en Koudekerk, dat lang titelkandidaat was, besloot als 4e de competitie.

De topper Koudekerk-DoCoS aan de Gruttolaan in Koudekerk begint zaterdag 12 maart om 14.30 uur.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq