DoCoS verlengt contract met Nico van der Salm

DoCoS heeft het contract met hoofdtrainer Nico van der Salm met 1 jaar verlengd. Van der Salm keerde afgelopen seizoen terug bij DoCoS en staat met het eerste team op de 5e plaats in de 3e klasse A.

‘Wij zijn blij dat we met Nico van der Salm door kunnen gaan. Wij merken dat hij een ervaren trainer is die onze jeugdige selectie naar een hoger plan kan brengen. Dat past bij de ambities die DoCoS heeft want wij willen op termijn naar de 2e klasse’, zegt voorzitter Jasper van Marwijk.

Aantrekkelijk voetbal

‘Nico van der Salm is een trainer met een goede zienswijze op het voetbalspel. Hij probeert ons eerste elftal opbouwend, goed verzorgd aanvallend voetbal te laten spelen. Hij zit er bovenop om onze jonge selectie te leren wat daarvoor nodig is en hoe met een goede en mooie spelwijze resultaat behaald kan worden’, aldus Jasper van Marwijk. DoCoS wil niet alleen mooi voetballen. ‘Wij willen als DoCoS met eigen Leids talent de komende jaren omhoog in het zaterdagvoetbal. Wij zien dat Nico van der Salm weet wat er nodig is, hij heeft de capaciteiten in huis om onze jonge, talentvolle selectie te begeleiden en te coachen en wij zien dat hij oog heeft voor de ontwikkeling en inzet van eigen talent.’

Nieuw DoCoS-vaandelteam

De terugkeer van Nico van der Salm is DoCoS goed bevallen. ‘Hij heeft er voor gezorgd dat de integratie van onze zaterdag- en zondagselectie vlekkeloos is verlopen. Daar zijn wij als hoofdbestuur en als vereniging erg blij mee’, aldus Van Marwijk. DoCoS koos vorig seizoen voor het zaterdagvoetbal en stopte met het standaardteam op zondag. ‘Ons eerste elftal is een mooie mix van onze talenten uit ons voormalige zaterdagteam en de talenten en ervaring uit ons zondagteam. Het is de verdienste van Nico van der Salm dat hij er een nieuw DoCoS-vaandelteam van heeft gemaakt’, aldus de voorzitter van DoCoS.

Trainersloopbaan

In zijn trainerscarrière was Nico van der Salm werkzaam met de jeugd van UDO en Rijnsburgse Boys en de landelijke A-jeugd van Alphense Boys. Daarna was hij hoofdtrainer bij UDO, DoCoS, Katwijk, weer UDO, UVS en sinds 2012 bij Meerburg. Van der Salm bracht UDO met veel eigen Oegstgeester talent van de 4e naar de 2e klasse en promoveerde met UVS naar de 1e klasse. Hij degradeerde met Meerburg uit de 2e klasse.

Nico van der Salm trad in de zomer van 2014 aan als opvolger van Joop Lankhaar. De voormalige Oranje-international was drie jaar hoofdtrainer bij DoCoS en leidde het eerste elftal van de 4e naar de 3e klasse. Debutant DoCoS eindigde vorig seizoen in de 3e klasse als 8e. DoCoS staat halverwege de huidige competitie op de 5e plaats.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq