DoCoS verliest bij Kagia

Een slordig spelend DoCoS verliest in Lisserbroek met 3-1 van Kagia en blijft daardoor in de onderste regionen van de 2e klasse C.

LISSERBROEK – 30 oktober 2021 – Een slordig spelend DoCoS heeft de uitwedstrijd bij het door blessures geteisterde Kagia met 3-1 verloren. Na een matige eerste helft van twee kanten liep DoCoS na de openingstreffer van de thuisclub achter de feiten aan en kon het tij niet meer keren. DoCoS valt door deze nederlaag terug in de onderste regionen van de 2e klasse C.

DoCoS trof in Lisserbroek onder zeer regenachtige omstandigheden een tegenstander die veel basisspelers miste door blessures. Er was enige hoop dat DoCoS na de fraaie zege op Soccer Boys met een nieuwe overwinning zich in het linkerrijtje zou kunnen nestelen. Maar de werkelijkheid bleek anders. Het ijverige Kagia deed in de eerste helft – die van twee kanten matig was – zijn uiterste best om DoCoS terug te dringen. DoCoS op zijn beurt speelde erg slordig en slaagde er vooral op het middenveld en de aanval nauwelijks in om tot een fatsoenlijk opgebouwde aanval te komen. Toch had DoCoS twee goede mogelijkheden om de score te openen. Uit een poging van Dylan Victory ging de bal over, terwijl Martijn Guijt op weg leek naar de openingstreffer, onreglementair gestuit leek te worden, maar toch doorging en vervolgens in vrije positie de kans op een doelpunt verspeelde. Doelman Coen Offerman werd eigenlijk niet op de proef gesteld door de Lisserbroekse voorwaartsen.

Openingstreffer

DoCoS kwam direct na rust op achterstand. Een bal vanaf rechts kwam hoog voor het doel en daar dook de kleine middenvelder Gijs de Graaf ineens op om vervolgens met een kopbal de openingstreffer te noteren. Kagia leunde vervolgens achteruit en liet DoCoS komen. Een nieuwe tegenvaller voor DoCoS volgde kort daarna. Na onnodig en slordig balverlies kreeg Kagia op dertig meter een vrije trap. Aanvoerder Rens Lamboo joeg de bal vervolgens in een keer in de rechterbovenhoek: 2-0.

Fraaie vrije trap

DoCoS kwam terug in de wedstrijd na een overtreding op invaller Tygo Groen vlak buiten het strafschopgebied. Op fraaie wijze nam Kenneth Maaskant de vrije trap en schoot de bal over de muur in de bovenhoek: 2-1. DoCoS was daarmee terug in de wedstrijd maar opnieuw ging het op het middenveld mis. Na slordig samenspel en onnodig balverlies – al dan niet na een overtreding van Kagia – kreeg Rens Lamboo de bal voor zijn voeten. De aanvoerder van de thuisclub schoot de bal zowat van eigen helft in een keer in het Leidse doel: 3-1. Die nieuwe tegentreffer nekte DoCoS dat in de slotfase niet echt gevaarlijk meer werd. Daarmee leed DoCoS de derde nederlaag in even zo veel uitwedstrijden.

Naar de achtste plek

DoCoS zakt door de nederlaag bij Kagia van de 8e naar de 10e plaats, terwijl bij een zege de vijfde plaats mogelijk was geweest. Bovendien moet DoCoS toestaan dat Kagia, dat tegen DoCoS zijn tweede zege van het seizoen boekte, op gelijke hoogte is gekomen. DoCoS staat nog wel op een veilige plaats, heeft twee punten voorsprong op Van Nispen, maar dat team heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. DoCoS ontvangt komende zaterdag titelfavoriet DSO dat vandaag met 1-0 won van SVC ’08 en dat tweede staat met een punt achterstand op koploper Vitesse Delft.

Karakteristieken

Kagia – DoCoS 3-1 (0-0). 48. 1-0 Gijs de Graaf, 55. 2-0 Rens Lamboo, 68. 2-1 Kenneth Maaskant, 71. 3-1 Rens Lamboo.

Opstelling: Coen Offerman, Mitchel Klein, Kenneth Maaskant, Michael van Voorthuizen, Danny Disseveld (40. Xander Douwes), Dave Ravensbergen (60. Max Arnoldus), Dylan Victory, Tycho Douwes (60. Tygo Groen), Milan Flippo, Remi Libbenga en Martijn Guijt.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq