DoCoS verliest door eigen fouten van BSC ‘68

LEIDEN – DoCoS heeft ook zijn tweede thuiswedstrijd in de derde klasse zonder winst afgesloten. Tegen het ongeslagen BSC ’68 uit Benthuizen verloor DoCoS in de slotfase met 2-3. De Leidse nederlaag tegen de beter spelende bezoekers werd, vond zijn oorzaak in stevige eigen fouten bij elk van de tegendoelpunten. 

DoCoS stond vanaf de eerste minuut onder druk. De bezoekers uit Benthuizen speelden sneller, combineerden vlotter en waren vooral veel scherper in de duels en bij spelhervattingen. Kansen tegen het vaak slordig opbouwende DoCoS waren er genoeg voor de bezoekers, maar zij wisten zich geen raad met de mogelijkheden of misten de finesse om de mogelijkheden te verzilveren. 

Fraai doelpunt

Tegen de veldverhoudingen in kwam DoCoS na bijna een half uur op voorsprong. Mitchel Klein kreeg op de rand van de zestien de bal goed aangespeeld van Roy Verplancke. Klein aarzelde niet en schoot de bal met links beheerst in de rechterhoek: 1-0. DoCoS werd daarna wat sterker, de bezoekers probeerden onder leiding van het ervaren trio Henzen, Dijkhuizen en Verhoeff het spel weer naar zich toe te trekken. Maar de meeste reuring in het laatste kwartier voor de rust kwam van de vaak betwiste buitenspelval aan beide kanten. Daardoor werd een Benthuizer doelpunt terecht werd afgekeurd en stierf een giga-Leidse kans voor Tygo Groen in schoonheid. 

Fouten 

Na de hervatting leek er niet veel aan de hand maar ging DoCoS twee keer opzichtig in de fout. Beiden kadootjes werden door bezoekers vakkundig uitgepakt. Daarmee liep DoCoS achter de feiten aan en dreigde het zelf helemaal overlopen te worden. Opvallend genoeg kon BSC de trekker niet definitief overhalen en liet DoCoS in leven. 

Gelijkmaker 

DoCoS kwam terug in de wedstrijd na een dubbele wissel (Lars de Ridder en Johan van Schie kwamen in het veld) en een verrassende gelijkmaker. Na een overtreding op Lars de Ridder mocht Mitchel Klein een vrije trap nemen. Klein schoot de bal op doel waar de inlopende Martijn Guijt een beslissend laatste tikje aan de bal gaf: 2-2. 

Slotfase 

DoCoS was na deze gelijkmaker plotsklaps de bovenliggende partij. BSC beperkte zich tot tegenhouden en verdedigen. DoCoS verliet toch met lege handen het veld na een nieuwe stevige Leidse fout. Daardoor kreeg de doorgelopen rechtervleugelverdediger Guido de Peinder plotsklaps alle ruimte om de bal in het verlaten Leidse doel te schieten: 2-3. 

Een uit drie 

DoCoS heeft na drie wedstrijden in de derde klasse pas een schamel puntje en staat daarmee in de onderste regionen. DoCoS gaat komende zaterdag op bezoek bij Aarlanderveen dat vandaag in de slotseconden zijn eerste puntje binnenhaalde bij Zwammerdam (1-1). 

Karakteristieken

DoCoS – BSC ’68 2-3 (1-0), 27’ 1-0. Mitchel Klein, 49. 1-1. Lyon Korving, 52. 1-2. Joep van Straalen, 78. 2-2. Martijn Guijt, 89. 2-3. Guido de Peinder. 

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Xander Douwes (66. Johan van Schie), Kenneth Maaskant, Iljas Amine, Michael van Voorthuijzen, Jesse Dingjan, Tycho Douwes (46. Martijn Guijt), Tygo Groen, Mitchel Klein, Chris van Empel, Roy Verplancke (66. Lars de Ridder). 

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq