DoCoS verliest door matige fase na rust

DoCoS heeft het duel bij buurman Valken ’68 met 5-2 verloren. Met rust leidde DoCoS nog met 0-1, maar in het eerste kwartier na rust liep een fel Valken ’68 uit naar 3-1 en dat gat van twee doelpunten kon DoCoS niet meer dichten.

Leiden, 22 april 2017 – DoCoS heeft de uitwedstrijd bij Valken ’68 verloren vooral door een matige fase na de rust. Een feller Valken ’68 boog na de pauze een 0-1 achterstand in een vloek en een zucht om in een 3-1 voorsprong waarna in een open wedstrijd DoCoS zeker zo veel kansen kreeg als Valken ’68 maar niet meer dichterbij kwam: 5-2. Valken ’68 komt hierdoor gelijk met DoCoS en wordt ten koste van DoCoS de nieuwe nummer drie in de stand.

DoCoS opende met een verrassend boogschot van Roy Elkerbout, dat net over het doel van Valken ’68 zeilde. De thuisclub kreeg en had het overwicht terwijl de goede kansen er voor beide ploegen waren. Stefan van der Plas was voor de thuisclub dicht bij de openingstreffer maar uit zijn uithaal belandde de bal op de lat. Chris van Empel onderschepte een terugspeelbal, kon daardoor vrij op het Valkenburgse doel af gaan maar de uitgelopen doelman Van der Nagel won het duel met de DoCoS-spits. Nog geen minuut later was het toch raak. Invaller Kars Bisschop zette zelf een aanval op, kreeg de bal terug van Sven Ravensbergen en schoot de bal met een laag schot in de verre hoek: 0-1.

Lees verder na de foto

Bij de foto: Kars Bisschop heeft uitgehaald voor de openingstreffer (DoCoS/pr/Ronald van Abswoude)

De thuisclub had daarna een beste mogelijkheid om gelijk te komen maar Robbert van Delft, die een terugspeelbal onderschepte, moest te ver uitwijken waardoor de bal langs het doel van DoCoS ging.

Feller uit de rust

DoCoS kwam matig uit de rust. De thuisclub had een tandje bijgeschakeld en die felheid werd binnen de kortste keren beloond. Eerst werd het rechterverdedigingsblok van DoCoS uiteen gespeeld met als gevolg de gelijkmaker via een eigen doelpunt van Michael van Voorthuijzen. Daarna verslikte het opgerukte DoCoS zich in een verre bal op Jaco van den Bent die er vandoor ging en bekwaam afrondde. Twee minuten daarna torende Mark van der Plas bij een hoekschop van de thuisclub boven alles en iedereen uit en kopte simpel binnen: 3-1 in tien minuten tijd.

Het moet gezegd dat DoCoS daarna bleef vechten voor een goed resultaat, vooral onder impuls van Simon Jouby. DoCoS beloonde zichzelf met de aansluitingstreffer, door Chris van Empel die het meest alert reageerde op een inzet van Sven Ravensbergen en de bal in het Valkenburgse doel werkte. Ook daarna kreeg DoCoS diverse kansen en mogelijkheden, maar de juiste richting ontbrak. Valken ’68 profiteerde gaandeweg van de ruimte die een aanvallend DoCoS bood en sloeg uit zijn diverse mogelijkheden nog twee keer toe: 5-2.

Lees verder na de foto

Bij de foto: spits Chris van Empel heeft de aansluitingstreffer gemaakt, vreugde bij DoCoS, teleurstelling bij Valken ’68 (foto: DoCoS/pr/Ronald van Abswoude)

DoCoS gedeeld derde

DoCoS ziet Valken ’68 in puntental (41 punten) gelijk komen op de derde plaats maar moet de Valkenburgers voorrang geven op basis van een beter doelsaldo. CWO (2-0 nederlaag bij UVS) blijft op drie punten terwijl HVC ’10 (1-2 winst bij DSO) tot op vier punten terugkomt. Komende zaterdag speelt DoCoS thuis tegen Soccer Boys dat door de zege op hekkensluiter Kethel Spaland (4-3) uitzicht blijft houden om van de directe degradatieplaats af te komen.

Karakteristieken Valken ’68 – DoCoS 5-2 (0-1). 27. Kars Bisschop 0-1, 49. Michael van Voorthuijzen (e.d.) 1-1, 56. Jaco van de Bent 2-1, 58. Mark van der Plas 3-1, 66. Chris van Empel 3-2, 71. John van Rijn 4-2, 89. Robbert van Delft 5-2.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Tijn van Meegen (78. Melvin Zweistra), Michael van Voorthuijzen, Danny Maaskant, Rowin Peet (14. Kars Bisschop), Joshua Overvliet, Simon Jouby, Sven Ravensbergen, Roy Elkerbout (69. Mitchel Klein), Chris van Empel, Melvin van Gent.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq