DoCoS verliest drie punten in slotfase

DoCoS verliest tegen een strijdlustiger WDS uit Driebruggen in de slotfase met 2-3. Door de derde nederlaag op rij zakt DoCoS naar de middenmoot.

Een wedstrijd duurt 90 minuten, maar soms door blessures, tijdrekken en onderbrekingen enkele minuten langer. Tegen een strijdlustig WDS uit Driebruggen heeft DoCoS die les op harde wijze moeten ondervinden. In de 89e minuut stond het nog 2-1 voor DoCoS. Toen de wedstrijd in de 95e minuut werd afgefloten, gaf het scorebord de cijfers 2-3 aan. DoCoS verliest drie punten in de slotfase van een wedstrijd die uiteindelijk verdiend werd gewonnen door de bezoekers.

Grote kansen

In de eerste helft van de eerste thuiswedstrijd van DoCoS in 2015 waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Over en weer kregen DoCoS en WDS kansen. De beste mogelijkheden om te scoren in de eerste 45 minuten waren voor de aanvallers van DoCoS, maar zowel Melvin van Gent als Mitchel Klein slaagden er niet in hun kans te benutten.

Gemiste strafschop

In de tweede helft vloog de vlam in de pan in de 56e minuut. Erik van der Pot werd onderuit gehaald in het strafschopgebied. De scheidsrechter kende tot woede van de bezoekers een penalty toe. Spits Chris van Empel wist deze buitenkans helaas voor DoCoS niet te verzilveren. De WDS-doelman was op tijd in de hoek om de ingeschoten bal te stoppen.

Vijf minuten later was het wel raak. Na een hoekschop kwam de bal voor de voeten van Arthur Schiebroek. Hij legde een keer tevergeefs aan, kreeg de bal terug, vond en zocht de vrije ruimte en schoot vervolgens laag over de grond op fraaie wijze de bal in de touwen: 1-0. Drie minuten later was het weer gelijk toen WDS weifelachtig verdedigen afstrafte: 1-1.

Het spel golfde heen en weer, met af en toe stevige overtredingen die met diverse gele kaarten werden bestraft en met veel balverlies over en weer en met een nieuwe voorsprong voor DoCoS. De bal werd uit een uittrap van de WDS-doelman door verdediger Rico Bouwmans onderschept en direct richting de zojuist ingevallen Rob van Noort geplaatst. Van Noort aarzelde niet en schoot de bal in de verste hoek: 2-1 in de 684 minuut.

Twee keer geel is rood

Een cruciaal moment in het duel tussen DoCoS en WDS vond plaats in de 72e minuut. De grensrechter van WDS liet een vlagsignaal achterwege terwijl de bal buiten het veld was, in de verwarring koos WDS op de linkervleugel de aanval die door een sliding van Rico Bouwmans werd onderbroken. De verdediger van DoCoS kreeg zijn tweede gele kaart. Twee keer geel is rood. DoCoS moest dus met tien man een krappe voorsprong verdedigen tegen een fel en strijdlustig WDS dat vooral met inzet en lange ballen de druk op de Leidse defensie probeerde te vergroten. Vijf minuten later leek de gelijkmaker te vallen, maar houtwerk en de vingertoppen van doelman Mitchel van Abswoude stonden succes voor de bezoekers in die fase nog in de weg.

Hoewel de klok in het voordeel van DoCoS wegtikte, was aan niets te merken dat de gasten zich kansloos waanden. Hun inzet werd in de 90e minuut beloond met de gelijkmaker: 2-2. WDS rook dat er nog meer in het vat zat en verzilverde dat diep in blessuretijd toen een van de aanvallers de bal uit een lange voorzet vanaf het rechter middenveld fraai inschoot: 2-3 in de 93e minuut.

DoCoS zakt naar 7e plaats

DoCoS zakt door het verlies tegen WDS van de vijfde naar de 7e plaats. Wanneer Zwammerdam en BSC ’68 – de tegenstander van volgende week – hun achterstallige wedstrijd winnen, zakt DoCoS naar de 9e plaats.

Opstelling DoCoS: Van Abswoude, Overvliet, Bouwmans, Sjaardema, Peet, De Bolster, Schiebroek (80. Van der Linden), Van der Pot, De Bolster, Van Gent (73. Boers), Van Empel en Klein (64. Van Noort).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq