DoCoS verliest in Benthuizen

LEIDEN – DoCoS heeft de uitwedstrijd bij BSC ’68 in Benthuizen met 2-0 verloren. DoCoS blijft daardoor twaalfde maar moet wel toezien dat drie concurrenten in de strijd om de veilige negende plaats allemaal wonnen. DoCoS staat daardoor weer op zeven punten van die veilige negende plaats.

Kenneth Maaskant en trainer Dennis Olman vertellen in een bijdrage van de website van Amateurvoetbal Leiden hoe DoCoS in Benthuizen met een nederlaag afsloot:

DoCoS heeft de eerste nederlaag te pakken onder Dennis Olman. De Leidse ploeg kreeg het niet voor elkaar om BSC’68 als eerste te kloppen op eigen terrein (2-0). De overwinning kwam de thuisploeg ook wel toe, omdat de trainer in Leidse dienst meende dat een deel van zijn spelers hun niveau niet haalden.

Bloed op de knie

Ook verdediger Kenneth Maaskant meende dat zijn ploeg te weinig had laten zien: ,,Een terechte nederlaag over het geheel genomen, hoewel ik wel moet zeggen dat er enkele cruciale momenten zijn geweest waardoor zij twee keer konden scoren. BSC vond ik in de eerste helft beter voetballen en ze kregen ook meer kansen. Helaas viel de 1-0 op een moment dat wij met tien man stonden. De scheidsrechter zag een druppel bloed op de knie van Mike Filippo en hij moest zich laten verzorgen. Dat duurde best even en in die fase trokken zij aan de bel. Niet ver na rust kregen we een stafschop tegen en ik snap daadwerkelijk niet hoe de beste man tot zijn beslissing kwam. Het was een gewoon duel waarin Filippo echt niets verkeerds deed. Er werd anders beslist en na de 2-0 weet je dat het heel lastig gaat worden tegen een dergelijke tegenstander.”

Verse krachten

De ervaren centrale verdediger vervolgt: ,,We hadden in de rust al wat omzettingen gedaan en met wat verse krachten hebben we het in het laatste halfuur beter gedaan. We kregen wel wat kansjes, maar tot groot gevaar leidde het niet. Het was niet onze beste pot en dan weet je dat je hier onderuit kan gaan. We zullen ons weer op moeten richten, want er is meer nodig dan de opleving die we hebben gehad. Het vertrouwen is er zeker wel, want we hebben in een aantal wedstrijden laten zien wat we kunnen.”

Pittige tegenstanders

Trainer Dennis Olman: ,,Een wedstrijd die ook anders had kunnen aflopen. Zij schoven in de eerste minuut een bal voorlangs en daarna werden wij twee keer kort na elkaar gevaarlijk. Met een vroege voorsprong was deze middag wellicht een andere kant op gegaan. Voetballen op deze mat was lastig en daar hadden we veel moeite mee. Al met al heeft de ploeg te weinig gebracht, maar we zijn ook weer niet uit onze broek gespeeld door een wel energiek BSC’68. Het is zaak dat we hier snel van leren, want er wachten ons pittige tegenstanders de komende weken. Wel kan ik over steeds meer spelers beschikken en ook in dat opzicht moet er vertrouwen blijven dat het goed komt. Dat de weg lang zou zijn en worden, is geen nieuws voor ons.”

Zeven punten

Door de eigen nederlaag en door de winst van RVC ’33 (2-3 bij Lugdunum), ASC (0-1 bij Soccer Boys) en Zwammerdam (0-2 bij Aarlanderveen) blijft DoCoS op de twaalfde plaats, een plek die aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud betekent. De achterstand op de veilige negende plaats, die wordt door ASC, bedraagt zeven punten.

Koplopers

DoCoS ontvangt zaterdag voor eigen publiek nummer twee Aarlanderveen, dat door de nederlaag in de derby tegen Zwammerdam verzuimde om koploper Koudekerk te achterhalen die verrassend voor eigen publiek verloor van RKDES. DoCoS verloor in Aarlanderveen met 4-1. De aftrap zaterdag is 14.30 uur op het sportpark van DoCoS aan de Haagse Schouwweg.

Karakteristieken

BSC ’68 – DoCoS 2-0. 19’. 1-0. Romé Thies, 50’. 2-0 (strafschop) Romé Thies.  

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuizen, Kenneth Maaskant, Mike Filippo, Enno van Wieringen (46. Sjors Hermsen), Johan van Schie (73. Tycho Douwes), Quendrim Gashi (73. Sandjai Gajadien), Tygo Groen (73. Ramon van Koppenhagen), Lars de Ridder (46. Jari Remmerswaal), Chris van Empel, Martijn Guijt.

 

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq