DoCoS verliest in en bij Berkel

DoCoS heeft in zijn tweede finale in de strijd om klassenbehoud met 2-0 verloren bij Berkel.

LEIDEN, 6 april 2019 – DoCoS heeft in zijn tweede finale in de strijd om klassenbehoud, in de 21e competitieronde, een 2-0 nederlaag geleden bij Berkel. DoCoS kwam snel op achterstand en slaagde er niet in om de bakens te verzetten en speelde na een tweede Berkelse doelpunt een verloren wedstrijd.

DoCoS was misschien achteraf gezien in de openingsfase nog het dichtste bij een doelpunt. Enno van Wieringen nam een vrije trap op goede wijze, maar de bal werd door de Berkelse keeper uit het doel gehouden. Kort daarna profiteerde de thuisclub van mistasten in de Leidse defensie en kwam op voorsprong. DoCoS deed niet echt onder voor de Berkelse gastheren maar slaagde er voor rust niet in om de achterstand weg te poetsen in een weinig hoogstaande wedstrijd. Vol goede moed begon DoCoS aan de tweede helft maar toen de Berkelse thuisclub opnieuw doel trof, verdween het geloof in een goede afloop. Doelman Mitchel van Abswoude voorkwam in deze fase met enkele knappe reddingen dat de nederlaag nog veel groter werd. In de slotfase kreeg DoCoS nog enkele kleine mogelijkheden maar het paste in het beeld van dit duel dat die geen doelpunten opleverden.

Voorlaatste

DoCoS blijft door de nederlaag in Berkel op de dertiende plaats, een plek die aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud betekent. Een voordeel is in ieder geval dat de voorsprong van zeven punten op de directe degradatieplaats van nummer veertien TAVV intact is gebleven omdat de hekkensluiter voor eigen publiek met 0-5 van UVS verloor. Sporting Monster, dat twaalfde staat, ook een nacompetitieplek, verloor ook met 3-0 bij VELO. SVC ’08, dat op de veilige elfde plek staat, leed een krappe nederlaag (thuis 2-3 tegen DSO) waardoor de achterstand op de Scheveningers vier punten blijft. SVC ’08 is komende zaterdag te gast bij DoCoS in de derde finale in de strijd om klassenbehoud.

Karakteristieken

Berkel-DoCoS 2-0 (1-0). 9. Berkel 1-0, 65. Berkel 2-0.

Opstelling: Michel van Abswoude, Michael van Voorthuizen, Sean Armitage, Rowin Peet, Enno van Wieringen (43. Pieter Maat), Tijn van Meegen (60. Sandjai Gajadien), Mitchel Klein (82. Dave Ravensbergen), Danny Disseveld, Luc Quellhorst, Chris van Empel, Lars de Ridder.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq