DoCoS verliest stadsderby van UVS

DoCoS heeft de Leidse stadsderby tegen UVS verloren met 0-1.

LEIDEN, 25 november 2017 – DoCoS heeft de stadsderby tegen de blauwwitte stadgenoten van UVS verloren. In de slotfase scoorden de bezoekers en die tegentreffer wist DoCoS niet meer te repareren. Op basis van de tweede helft was de overwinning van de bezoekers uit de Kikkerpolder verdiend.

DoCoS en UVS legden in de stadsderby voor zo’n 250 toeschouwers geen grootse wedstrijd op de kunstgrasmat aan de Haagse Schouwweg. De middenmoters kwamen niet tot fraai en spectaculair voetbal in een duel waarin UVS het beste begon. Dat leverde voor DoCoS twee benauwde momenten op omdat zowel Scheurwater als Verdoes in vrije positie opdoken voor doelman Joris van Harmelen. Scheurwater schoot de bal langs het doel en Verdoes zag de bal uit zijn poging worden gekeerd door Van Harmelen.

DoCoS kwam na de openingsfase meer en beter in het spel en kreeg via Rowin Peet een uitstekende kans op het openingsdoelpunt. De linksbenige Peet speelde zich uitstekend vrij om daarna uit te halen met zijn rechterbeen. De bal krulde mooi richting de kruising maar ging uiteindelijk buiten het bereik van doelman Haak centimeters naast het doel. Het luidde een fase in waarin DoCoS de overhand had, zonder echt tot grote kansen te komen. Vlak voor rust rammelde UVS weer aan de poorten van het DoCoS-doel maar de bal ging uit een afstandsschot van Van der Weijden langs het doel.

Kans op kans

DoCoS moest toestaan dat UVS het beste uit de startblokken kwam in de tweede helft. Spits Yazici haalde uit de draai uit en de bal kwam buiten bereik van doelman Van Harmelen op de paal. DoCoS kwam in het eerste kwartier niet verder dan een poging van Rick Siere, maar de bal ging ruim naast het doel van UVS.

Het was daarna vooral UVS wat de klok sloeg. De bezoekers kregen een handvol kansen, maar doelman Joris van Harmelen pakte elke bal. Tien minuten voor tijd was hij kansloos op een uithaal van Bart van der Weijden. Na balverlies op het middenveld werd Yazici de diepte in gestuurd, de UVS-spits controleerde de bal en legde de bal terug op de zestienmeterlijn waar de volledig vrijstaande Van der Weijden de hoek voor het uitzoeken had. Een buitenkansje dat met overtuiging werd uitgepakt: 0-1.

DoCoS probeerde in een alles-of-niets-poging een ultieme gelijkmaker uit het vuur te slepen. Het dichtste bij kwam invaller Jorrit Bouwmans die vanaf ruim twintig meter uithaalde, maar de bal werd door doelman Haak uit de hoek getikt. En omdat UVS in het va-banque-spel van DoCoS – zelfs doelman Van Harmelen trok ten aanval – er niet in slaagde om de bal vanaf afstand in het lege doel te schieten, bleef het 0-1.

DoCoS zakt naar 11e plaats

DoCoS zakt door de nederlaag tegen UVS naar de elfde plaats die in handen was van TAVV. De ploeg uit Ter Aar is komende zaterdag gastheer voor DoCoS en staat na de winst tegen CVC op de negende plaats, de plek die DoCoS in handen had voor aanvang van de derby tegen UVS.

Karakteristieken: DoCoS – UVS 0-1 (0-0). 80. Bart van der Weijden 0-1.

Opstelling: Joris van Harmelen, Michael van Voorthuizen, Danny Maaskant, Pieter Maat, Rowin Peet, Rick Siere (56. Tijn van Meegen), Simon Jouby, Joshua Overvliet (85. Jorrit Bouwmans), Lars de Ridder, Chris van Empel en Nils Slingerland.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq