DoCoS verliest Stevenshofderby

DoCoS heeft de Stevenshofderby tegen koploper Voorschoten ’97 verloren: 3-4.

LEIDEN, 9 maart 2019 – DoCoS heeft de Stevenshofderby tegen buurman en koploper Voorschoten ’97 met een nipte 3-4 nederlaag afgesloten. De overwinning was verdiend omdat de koploper qua veldspel beter was dan DoCoS. Toch had het in de allerlaatste seconden ook zo maar nog gelijk kunnen worden…

De tribune van DoCoS zat om half drie bijna helemaal volgepakt. Regenvlagen, stormachtige wind, donder en bliksem geselden het DoCoS-terrein in het eerste kwartier van de Stevenshofderby. Toen de derby na een klein kwartier moest worden stilgelegd, vanwege onweer, stond DoCoS op een 1-0 voorsprong. Mitchel Klein had blijkbaar goed gekeken naar hoe Lasse Schöne Ajax afgelopen dinsdag in Madrid naar 1-4 schoot. Met een kopie van die vrije trap verraste Klein de Voorschotense doelman: 1-0.

Na de onderbreking nam Voorschoten ’97 het heft in handen. Met af en toe vloeiend en vlot combinatiespel, geregisseerd door routinier Verplancke en de jonge Peer van Paassen, gingen de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker. Een korte corner vanaf de linkerkant bracht de bal bij Verplancke die de voorzet gaf, waarna bij de tweede paal de bal onzelfzuchtig werd teruggelegd en Baggerman het hoogste sprong: 1-1. Op slag van rust had DoCoS opnieuw het nakijken na een Voorschotense aanval over meerdere schijven die werd afgesloten met een hard ingeschoten bal van Maatoug: 1-2. Voorschoten waande zich op rozen, maar binnen een minuut was het weer gelijk. Enno van Wieringen kreeg alle ruimte om op te stomen, werd niet aangevallen en schoot de bal over het natte gras op doel waar doelman Van Look zich verslikte in de schuiver: 2-2, tevens ruststand.

Nachtkaars

In de tweede helft domineerde de Voorschotense koploper. Het leidde niet direct tot grote kansen, maar een Voorschotens doelpunt hing voortdurend in de lucht. Toch hadden de bezoekers de ongewilde medewerking van DoCoS nodig. Een inzet van de bal vanaf links door Maatoug werd door Rowin Peet van richting veranderd waarna de bal in de verre hoek buiten bereik van doelman Mitchel van Abswoude belandde: 2-3. Een mooie aanval, opgezet door Illiopoulos, zette Guijt vrij voor doel en op beheerste scoorde de voormalige Leiderdorper: 2-4. Daarmee leek het pleit een kwartier voor tijd beslecht en dreigde de derby als een nachtkaars uit te gaan.

Prachtige kopbal

Toch volgde er nog een opwindende laatste tien minuten waarin DoCoS toch nog van zich afbeet. Het kostte Joshua Overvliet een gele kaart nadat Verplancke met veel geschreeuw en misbaar naar de grond was gegaan. Bovendien werd het nog spannend toen invaller Danny Disseveld vlak voor tijd prachtig de bal in de kruising kopte na een goed genomen hoekschop van Lars de Ridder: 3-4. Het kon ineens weer alle kanten uit. DoCoS speelde va banque, zette de deur wagenwijd open en daardoor kreeg Vrede een geweldige kans om in een counter de derby definitief beslissen. De Leidse Voorschotenaar wist echter op miraculeuze wijze de bal naast het doel te schieten. DoCoS hield daardoor hoop en kreeg zo waar nog een geweldige kans op de gelijkmaker. De bal kwam uit een vrije trap bij de geheel vrijgelaten invaller Luc Quellhorst, die gunde zich te weinig tijd waardoor de bal uit zijn doelpoging in de handen van doelman Look belandde.

Voorlaatste

DoCoS blijft door de nederlaag tegen koploper Voorschoten ’97 op de dertiende plaats. Sportclub Monster, dat twaalfde staat, verloor van Soccer Boys. Maar de afstand tot de veilige elfde plaats (Berkel dat met 0-1 verloor van Valken ’68) is weliswaar twee punten maar Berkel staat op voorsprong in het gestaakte duel tegen HVC ’10. Er rekening mee houdend dat Berkel dat duel wint, staat DoCoS samen met Sportclub Monster op een nacompetitieplek op behoud met vijf punten achterstand op de veilige plekken. Bovendien pakte hekkensluiter TAVV vandaag in extremis een gelijkspel (3-3) tegen VELO waardoor het gat tussen rechtstreekse degradatie (veertiende plaats) en nacompetitie om behoud (twaalfde en dertiende plaats) is verkleind tot vijf punten.

DoCoS gaat komende zaterdag naar VELO in Wateringen.

Karakteristieken

DoCoS-Voorschoten ’97 3-4 (2-2). 7. Mitchel Klein 1-0, 27. Ian Baggerman 1-1, 44. Oualid Maatoug 1-2, 45. Enno van Wieringen 2-2, 66. Rowin Peet (eigen doel) 2-3, 75. Nicky Guijt 2-4, 90. Danny Disseveld 3-4.

Opstelling: Michel van Abswoude, Michael van Voorthuizen, Tim Gonlag, Rowin Peet, Enno van Wieringen, Rick Siere (20. Sven Ravensbergen), Joshua Overvliet, Mitchel Klein (71. Danny Disseveld), Lars de Ridder, Chris van Empel, Sandjai Gajadien (46. Luc Quellhorst).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq