DoCoS verliest topper in blessuretijd

DoCoS heeft de topper voor eigen publiek tegen titelfavoriet Te Werve in blessuretijd verloren: 0-1.

Leiden, 24 september 2016 – Koploper DoCoS heeft tegen titelfavoriet Te Werve zijn eerste nederlaag geleden in de 2e klasse. Pas in blessuretijd sloegen de gasten toe en dat maakte het eerste verlies zuur. Te Werve is door de winst bij DoCoS de nieuwe koploper. Debutant DoCoS zakt naar de tweede plaats.

DoCoS tegen Te Werve was in de vierde speelronde het duel tussen twee debutanten, beide vorig seizoen kampioen in de derde klasse, die allebei nog zonder puntenverlies waren. Te Werve was in grote delen van de wedstrijd de betere ploeg die over elf technisch vaardige voetballers beschikte, maar die tegen de hechte DoCoS-defensie weinig grote kansen kreeg.

DoCoS probeerde daar waar mogelijk de aanval te zoeken, maar moest zich toch vooral beperken tot verdedigen. DoCoS kreeg zijn beste kansen om te scoren vlak voor rust. Na een goede combinatie kwam Sven Ravensbergen in vrije positie maar de middenvelder schoot de bal over. Kort daarna leek Melvin Zweistra doeltreffend uit te halen, maar de bal smoorde in de defensie van de gasten, kwam vervolgens voor de voeten van Danny Maaskant die niet aarzelde, maar een van de Rijswijkse verdedigers kon het schot nog net blokken. In de tweede helft kreeg Tim Gonlag een beste kans na een prima doorkopbal van Chris van Empel, maar de bal ging naast het Rijswijkse doel. Vlak voor tijd dwong de DoCoS-aanval de Rijswijkse doelman nog een keer tot handelen, maar de kopbal van Roy Elkerbout miste uiteindelijk kracht en voldoende richting.

Bibberen

Te Werve was vaak verdedigend en aanvallend vaardig en gevaarlijk in zijn combinaties. Af en toe was het even bibberen voor de aanhang van DoCoS als er een snelle aanval werd uitgevoerd. Maar menige aanval stierf in schoonheid, of werd beëindigd met een afstandsschot waarvoor doelman Mitchel van Abswoude, op een enkele keer na, zich niet echt hoefde in te spannen.

Ook met de diverse vrije trappen vlak buiten het strafschopgebied stuitte Te Werve op de DoCoS-verdediging. Na rust kwam Te Werve twee keer goed door met een uitstekende kans om te scoren. Eerst redde doelman Mitchel van Abswoude op een intikker van de doorgebroken Blackshaw. Daarna schoot de Rijswijkse spits Kogeldans, de enige keer dat hij zich wist vrij te kappen, in vrije positie de bal over.

Verschalkt

Het duel leek op een onbeslist uit te draaien, toen in de blessuretijd Te Werve alsnog toesloeg. De opgerukte verdediger Spaans verschalkte de DoCoS-defensie met een scherpe voorzet en de inlopende Faloun kon het vervolgens afmaken: 0-1.

Te Werve is door de winst de nieuwe koploper met 9 punten uit 3 wedstrijden. DoCoS is tweede met 9 punten uit 4 duels en daarmee de aanvoerder van een breed peloton aan achtervolgers.

Volgende week speelt DoCoS uit bij Lyra in de Lier dat vandaag verraste met een gelijkspel tegen HVC ’10.

Karakteristieken DoCoS-Te Werve 0-1 (0-0). 91. Faloun 0-1.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuizen, Danny Maaskant, Rico Bouwmans, Rowin Peet, Melvin Zweistra, Sven Ravensbergen (75. Roy Elkerbout), Joshua Overvliet, Melvin van Gent (57. Nils Slingerland), Chris van Empel en Tim Gonlag (83. Oktay Gezici).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq