DoCoS verliest van effectief Vitesse Delft

DoCoS heeft het resultaat van vorige week geen goed vervolg kunnen geven. Op eigen helft werd met 0-4 verloren van Vitesse Delft.

Leiden, 19 maart 2022 – DoCoS heeft het resultaat van vorige week geen goed vervolg kunnen geven. Op eigen helft werd met 0-4 verloren van Vitesse Delft. Na een gelijk opgaande eerste helft moest DoCoS in de tweede helft zijn meerdere erkennen in de nummer 2 van de ranglijst. Door de nederlaag zakt DoCoS naar de tiende plaats op de ranglijst.

Op een zonovergoten en drukbezocht sportpark De Morsch leek er vooral in de eerste helft geen vuiltje aan de lucht te zijn voor DoCoS. Over en weer waren er nauwelijks tot geen kansen. De beste mogelijkheid was nog voor de Leidenaren. Uit een vrije trap van Qendrim Gashi, die was ingevallen voor de geblesseerd geraakte aanvoerder Michael van Voorthuizen, kopte spits Martijn Guijt in de handen van Kawa Hisso, de sluitpost van de Delftenaren.

Effectief

Vitesse Delft kwam na de rust duidelijk scherper uit de startblokken. Na zeven minuten was het bij de eerste de beste aanval direct raak. De uitstekend spelende nummer 10 Koen de Vries kapte de bal handig naar binnen en haalde hard uit. Hij liet daarmee doelman Mitchel van Abswoude kansloos. DoCoS was in balbezit niet bij machte om zelf tot kansen te komen en in de tegenstoot sprong Vitesse Delft uiterst effectief met de mogelijkheden om. Achtereenvolgens scoorden Mark de Graaf, Norvin Mercera en Gigi Vermeer, waardoor Vitesse Delft uitliep tot 0-4.

Tiende plaats

Door de overwinning van SVC ‘08 op Berkel zakt DoCoS naar een nog altijd veilige tiende plaats op de ranglijst. Volgende week staat de belangrijke confrontatie in Bleijswijk tegen Soccer Boys op het programma. Soccer Boys staat met 7 punten op een twaalfde plaats op de ranglijst en heeft alleen Van Nispen nog onder zich. Eerder dit seizoen won DoCoS op eigen veld met 5-1 van Soccer Boys.

Karakteristieken

DoCoS – Vitesse Delft 0-4 (0-0). 52’ 0-1 Koen de Vries 0-1, 76 0-2 Mark de Graaf, 78 0-3 Norvin Mercera, 85 0-4 Gigi Vermeer.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Milan Flippo (68. Mitchel Klein), Michael van Voorthuizen (32. Quendrim Gashi), Jeroen Boogmans, Floyd de Ridder (79. Mark de Vink), Max Arnoldus, Tygo Groen, Chris van Empel, Jari Remmerswaal, Martijn Guijt, Kars Bisschop.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq