DoCoS verliest van SVC '08

DoCoS heeft de thuiswedstrijd tegen nummer zes SVC ’08 met 0-4 verloren. DoCoS blijft hekkensluiter in de tweede klasse C.

LEIDEN, 9 november 2019 – DoCoS heeft tegen SVC ‘08 een duidelijke nederlaag geleden. Thuis tegen de Scheveningers werd het 0-4, na een ruststand van 0-1. DoCoS blijft door deze derde opeenvolgende nederlaag hekkensluiter in de tweede klasse C.

DoCoS begon vandaag door nieuwe blessures en schorsingen in deze negende competitieronde opnieuw voor de negende keer met een aangepaste basisopstelling. In de eerste helft ging het nog aardig gelijk op, kreeg DoCoS enkele kleine mogelijkheden maar toen de bezoekers met enig geluk op voorsprong kwamen, was DoCoS niet meer bij machte om na rust de zaak te herstellen. De Scheveningers troffen daarna nog drie keer doel om de boeken te sluiten met een 0-4 zege. Daarmee leed DoCoS zijn derde nederlaag op rij met – door langdurige blessures en schorsingen – verklaarbare uitslagen maar even zo goed wel pijnlijke nederlagen: 0-3 bij UVS, 0-3 tegen Westlandia en 0-4 tegen SVC ’08.

Hekkensluiter

DoCoS blijft door de nederlaag tegen SVC ’08 op de veertiende plaats, de plek die aan het einde van het seizoen directe degradatie betekent. De afstand tot de veilige elfde plaats (Te Werve met 8 punten, op doelsaldo want dat is minder dan Berkel en RCL op de plekken negen en tien die ook acht punten hebben) groeit van drie naar vier punten doordat nummer voorlaatst Berkel in de ultieme slotfase de zege (2-3) pakte bij Kagia dat met 7 punten de nieuwe nummer twaalf is. Van Nispen met twee punten meer dan DoCoS staat dertiende. Wateringse Veld Kranenburg pakte vandaag de eerste periode door een 2-5 zege bij Te Werve, terwijl medekoploper UVS de periodetitel misliep omdat de stadgenoten niet verder kwamen dan een dubbelblank gelijkspel tegen Valken ’68.

Komende zaterdag is er bekerprogramma. DoCoS krijgt daardoor een week extra ter voorbereiding op de volgende competitiewedstrijd, op 23 november uit bij nummer tien RCL in Leiderdorp.

Karakteristieken

DoCoS – SVC ’08 0-4 (0-1). 43. Matthijs de Jong 0-1, 65. Jordy de Bruin 0-2, 71. Liam de Ruiter 0-3, 77. Clay Hoekstra 0-4.

Opstelling: Joris van Harmelen, Michael van Voorthuijzen, Pieter Maat, Mike Filippo. Enno van Wieringen, Sean Armitage, Quendrim Gashi, Wesley van der Leek, Milan Flippo (79. Luc Quellhorst), Chris van Empel, Martijn Guijt (46. Sandjai Gajadien).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq